Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te placuszki pancake podpatrzyłam w jednym z programów Kuchenne Rewolucje. Najlepsze są z syropem klonowym. Niebo w gębie.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 34
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2281
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 34
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2281
Składniki
Suche składniki - przesianą mąkę, sodę i proszek do pieczenia - wsypujemy do wysokiego naczynia i dokładnie mieszamy.
Jajka wbijamy do miseczki i starannie roztrzepujemy. Roztrzepane jajka, maślankę, olej i miód dodajemy do suchych składników.
Do wymieszania najlepiej użyć miksera, ale można też energicznie wymieszać składniki łyżką. Masa nie musi być idealnie gładka i bez grudek.
Tak przygotowane ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na min. 30 min - żeby lekko wyrosło.
Na małej patelni rozgrzewamy trochę masła i wylewamy po trochę ciasta - więcej, niż na zwykłe naleśniki. Smażymy na złoto z obu stron.
Podajemy z syropem klonowym, lub owocami i bitą śmietaną.
Smacznego :)