Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te placuszki pancake podpatrzyłam w jednym z programów Kuchenne Rewolucje. Najlepsze są z syropem klonowym. Niebo w gębie.
Suche składniki - przesianą mąkę, sodę i proszek do pieczenia - wsypujemy do wysokiego naczynia i dokładnie mieszamy.
Jajka wbijamy do miseczki i starannie roztrzepujemy. Roztrzepane jajka, maślankę, olej i miód dodajemy do suchych składników.
Do wymieszania najlepiej użyć miksera, ale można też energicznie wymieszać składniki łyżką. Masa nie musi być idealnie gładka i bez grudek.
Tak przygotowane ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na min. 30 min - żeby lekko wyrosło.
Na małej patelni rozgrzewamy trochę masła i wylewamy po trochę ciasta - więcej, niż na zwykłe naleśniki. Smażymy na złoto z obu stron.
Podajemy z syropem klonowym, lub owocami i bitą śmietaną.
Smacznego :)
Karkówka Magdy Gessler to danie o wszechstronnym zastosowaniu. Sprawdzi się w...
Odsłon: 3447
Szczaw jest jednym z ciekawszych składników, który świetnie pasuje jako baza...
Odsłon: 821
Uwielbiam gołąbki w różnej postaci, do tego przepisu zainspirował mnie intern...
Odsłon: 357
Szybkie i proste ciasto z malinami i kruszonką.Jest bardzo smaczne i puszyste...
Odsłon: 365
Dzisiaj przepis na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia kluski leniwe. Zrobiłam...
Odsłon: 36812
Uwielbiam gołąbki w różnej postaci, do tego przepisu zainspirował mnie intern...
Odsłon: 357
Szybkie i proste ciasto z malinami i kruszonką.Jest bardzo smaczne i puszyste...
Odsłon: 365
Dzisiaj przepis na pyszne i bardzo łatwe do zrobienia kluski leniwe. Zrobiłam...
Odsłon: 36812
Składniki
Suche składniki - przesianą mąkę, sodę i proszek do pieczenia - wsypujemy do wysokiego naczynia i dokładnie mieszamy.
Jajka wbijamy do miseczki i starannie roztrzepujemy. Roztrzepane jajka, maślankę, olej i miód dodajemy do suchych składników.
Do wymieszania najlepiej użyć miksera, ale można też energicznie wymieszać składniki łyżką. Masa nie musi być idealnie gładka i bez grudek.
Tak przygotowane ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na min. 30 min - żeby lekko wyrosło.
Na małej patelni rozgrzewamy trochę masła i wylewamy po trochę ciasta - więcej, niż na zwykłe naleśniki. Smażymy na złoto z obu stron.
Podajemy z syropem klonowym, lub owocami i bitą śmietaną.
Smacznego :)
Przepisy Śniadania
Śniadania
Szakszuka ze świeżych pomidorów
Śniadania
Placki z jabłkami na maślance
Śniadania
Szybkie śniadanie. Placuszki z syropem klonowym.
Śniadania
Bardzo pikantna jajecznica.
Szakszuka ze świeżych pomidorów
Szakszuka, którą dosłownie tłumaczy się jako „mieszankę", wywodzi się najpraw...
Odsłon: 254
Placki z jabłkami na maślance
Placki z jabłkami na maślance to pyszne danie na ciepło, które możesz zrobić...
Odsłon: 8042