Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te biszkoptowe placuszki z dodatkiem twarogu są lekkie i puszyste jak chmurka. Można podać je z cukrem pudrem, dżemem, jogurtem i owocami lub z innymi, ulubionymi dodatkami. Placuszki usmażyłam na suchej patelni z powłoką nieprzywierającą.
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 133
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 227
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 73
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 133
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 227
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 73
Składniki
Żółtka ubić z cukrami na gładką i puszystą masę.
Delikatnie wmieszać przesianą mąkę, a następnie twaróg, lekko roztarty palcami.
Na koniec dodać pianę z białek ubitą ze szczyptą soli i wymieszać całość łyżką.
Na rozgrzanej patelni z powłoką nieprzywierającą smażyć placuszki bez dodatku tłuszczu do uzyskania rumianego koloru.