Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te biszkoptowe placuszki z dodatkiem twarogu są lekkie i puszyste jak chmurka. Można podać je z cukrem pudrem, dżemem, jogurtem i owocami lub z innymi, ulubionymi dodatkami. Placuszki usmażyłam na suchej patelni z powłoką nieprzywierającą.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4916
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419061
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4916
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419061
Składniki
Żółtka ubić z cukrami na gładką i puszystą masę.
Delikatnie wmieszać przesianą mąkę, a następnie twaróg, lekko roztarty palcami.
Na koniec dodać pianę z białek ubitą ze szczyptą soli i wymieszać całość łyżką.
Na rozgrzanej patelni z powłoką nieprzywierającą smażyć placuszki bez dodatku tłuszczu do uzyskania rumianego koloru.