Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te biszkoptowe placuszki z dodatkiem twarogu są lekkie i puszyste jak chmurka. Można podać je z cukrem pudrem, dżemem, jogurtem i owocami lub z innymi, ulubionymi dodatkami. Placuszki usmażyłam na suchej patelni z powłoką nieprzywierającą.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7572
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2617
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7572
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2617
Składniki
Żółtka ubić z cukrami na gładką i puszystą masę.
Delikatnie wmieszać przesianą mąkę, a następnie twaróg, lekko roztarty palcami.
Na koniec dodać pianę z białek ubitą ze szczyptą soli i wymieszać całość łyżką.
Na rozgrzanej patelni z powłoką nieprzywierającą smażyć placuszki bez dodatku tłuszczu do uzyskania rumianego koloru.