Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te biszkoptowe placuszki z dodatkiem twarogu są lekkie i puszyste jak chmurka. Można podać je z cukrem pudrem, dżemem, jogurtem i owocami lub z innymi, ulubionymi dodatkami. Placuszki usmażyłam na suchej patelni z powłoką nieprzywierającą.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3669
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3794
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 360
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 662
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3669
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3794
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 360
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 662
Składniki
Żółtka ubić z cukrami na gładką i puszystą masę.
Delikatnie wmieszać przesianą mąkę, a następnie twaróg, lekko roztarty palcami.
Na koniec dodać pianę z białek ubitą ze szczyptą soli i wymieszać całość łyżką.
Na rozgrzanej patelni z powłoką nieprzywierającą smażyć placuszki bez dodatku tłuszczu do uzyskania rumianego koloru.