Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj smakowite, puszyste i szybkie racuchy z bananami. Racuchy można przygotować na śniadanie, podwieczorek lub smaczny deser. Polecam.
mikser, łyżka drewniana, miska szklana, patelnia do smażenia naleśników, nóż,
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 70
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 30
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 70
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 30
Składniki
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno ze szczyptą soli. Mąkę przesiać z dodatkiem sody oczyszczonej do szklanej miski , dodać żółtka , mleko zmiksować, następnie wmieszać łyżką drewnianą lub trzepaczką ubitą na sztywno pianę z białek. Banany obrać i rozgnieść widelcem na gładką masę, dodać do ciasta na racuchy i wymieszać. Smażyć racuchy na rozgrzanym oleju z obydwu stron na rumiano. Po usmażeniu oprószyć cukrem pudrem , ozdobić pokrojonym w plastry bananem i malinkami. Smacznego.
Puszyste racuszki z bananami gotowe do podania.
Przygotowanie ciasta.