Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj smakowite, puszyste i szybkie racuchy z bananami. Racuchy można przygotować na śniadanie, podwieczorek lub smaczny deser. Polecam.
mikser, łyżka drewniana, miska szklana, patelnia do smażenia naleśników, nóż,
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1995
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3189
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1248
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2011
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1995
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3189
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1248
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2011
Składniki
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno ze szczyptą soli. Mąkę przesiać z dodatkiem sody oczyszczonej do szklanej miski , dodać żółtka , mleko zmiksować, następnie wmieszać łyżką drewnianą lub trzepaczką ubitą na sztywno pianę z białek. Banany obrać i rozgnieść widelcem na gładką masę, dodać do ciasta na racuchy i wymieszać. Smażyć racuchy na rozgrzanym oleju z obydwu stron na rumiano. Po usmażeniu oprószyć cukrem pudrem , ozdobić pokrojonym w plastry bananem i malinkami. Smacznego.
Puszyste racuszki z bananami gotowe do podania.
Przygotowanie ciasta.