Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja na weekendowe śniadanie. Ja podaję dziecku, które nie lubi jajek w innej postaci.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19308
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13066
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1713
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232174
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19308
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13066
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1713
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232174
Składniki
Oddzielić białka od żółtek. Do żółtek dodać mąkę, mleko i cukier. Razem wymieszać łyżką lub zmiksować. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę.
Ubitą pianę z białek dodać do pozostałych składników. Delikatnie wymieszać .
Wyłożyć na rozgrzaną patelnię. Przygotowywać na średniej mocy kuchenki. Piec na na złoty kolor z obu stron. Delikatnie odwracać na druga stronę za pomocą dwóch łopatek kuchennych. Podawać z dżemem, syropem klonowym, kremem orzechowym lub cukrem pudrem. Smacznego!