Do góry

Śniadania Przepis na:

Puszysty omlet

Puszysty omlet

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 54

Dodano:

Odsłon: 4636

Moja propozycja na weekendowe śniadanie. Ja podaję dziecku, które nie lubi jajek w innej postaci.

Składniki

  • 2 jajka
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 4 łyżki mleka
  • 1 łyżka cukru
  • szypta soli
  • 1 łyżka oleju kokosowego lub rzepakowego do smażenia
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Puszysty omlet

Przygotowanie

  1. Oddzielić białka od żółtek. Do żółtek dodać mąkę, mleko i cukier. Razem wymieszać łyżką lub zmiksować. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę.

  2. Ubitą pianę z białek dodać do pozostałych składników. Delikatnie wymieszać .

  3. Wyłożyć na rozgrzaną patelnię. Przygotowywać na średniej mocy kuchenki. Piec na na złoty kolor z obu stron. Delikatnie odwracać na druga stronę za pomocą dwóch łopatek kuchennych. Podawać z dżemem, syropem klonowym, kremem orzechowym lub cukrem pudrem. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń