Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja na weekendowe śniadanie. Ja podaję dziecku, które nie lubi jajek w innej postaci.
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 63
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 63
Składniki
Oddzielić białka od żółtek. Do żółtek dodać mąkę, mleko i cukier. Razem wymieszać łyżką lub zmiksować. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę.
Ubitą pianę z białek dodać do pozostałych składników. Delikatnie wymieszać .
Wyłożyć na rozgrzaną patelnię. Przygotowywać na średniej mocy kuchenki. Piec na na złoty kolor z obu stron. Delikatnie odwracać na druga stronę za pomocą dwóch łopatek kuchennych. Podawać z dżemem, syropem klonowym, kremem orzechowym lub cukrem pudrem. Smacznego!