Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Weekend zobowiązuje do wyjątkowego śniadania, zatem to takie właśnie było. Puszysty omlet jajeczny z dodatkiem tego co było w lodówce. Na śniadanie upiekłam też pyszne bułeczki serowe widoczne na zdjęciu... przepis znajdziesz na moim profilu. Propozycja na 1 omlet (dodatki mogą być dowolne):
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 1750
Dynia nie musi być nudna!
Odsłon: 277
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 241
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 1750
Dynia nie musi być nudna!
Odsłon: 277
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 241
Składniki
Pieczarki i cebulę pokroić na cienkie plasterki. Rozgrzać patelnię z tłuszczem, wrzucić cebulę, chwilę smażyć, dodać pieczarki, dalej smażyć do odparowania wody, na koniec doprawić solą i pieprzem. Białka oddzielić od żółtek i przełożyć do miski, posolić i ubić na pianę. Żółtka wymieszać z mlekiem, doprawić solą i pieprzem. Następnie delikatnie wymieszać żółtka z pianą z białek. Boczek pokroić na kawałki i usmażyć na osobnej patelni o średnicy 26 cm, żeby tłuszcz się wytopił. Na patelnię przełożyć wymieszane jajka i łyżką delikatnie je rozprowadzić. Chwilę smażyć, następnie przykryć patelnię pokrywą. Po 2-3 minutach zdjąć pokrywę, delikatnie przewrócić omlet na drugą stronę, ułożyć pieczarki i znowu przykryć pokrywką. Po kolejnych 2-3 minutach omlet przełożyć na talerz i ułożyć pozostałe dodatki, czyli kawałki pomidorów, papryki i zieleniny. Polecam, bo omlet jest pyszny :-) SMACZNEGO!!!