Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja śniadania, które nie dość, że jest pyszne, to jeszcze cieszy oczy. Zielony groszek, chudziutka kiełbasa, mini kulki mozarelli, a wszystko doprawione nitkami chilli. Tylko od Was zależy, z kim się nim podzielicie. A może sami siebie dopieścicie taką potrawą?
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6920
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5155
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2167
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6920
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5155
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2167
Składniki
Groszek gotować kilka minut, aby był półtwardy, odcedzić. Plasterki kiełbasy obsmażyć na suchej teflonowej patelni z obu stron, odłożyć. Jajka roztrzepać rózgą, doprawić solą i pieprzem i wylać na patelnię po smażeniu kiełbasy, posypać równomiernie groszkiem. Przykryć od góry i kilka minut smażyć, by się ścięły.
W tym czasie posiekać szczypior, przekroić kulki sera na połówki, osączyć kapary. Przy pomocy dużego płaskiego talerza odwrócić omlet, by jeszcze chwilę doszedł z drugiej strony. Wyłożyć na talerz, udekorować kiełbasą, mozarellą, szczypiorkiem, kaparami i nitkami chilli. Jeśli macie potrzebę, delikatnie posmarujcie keczupem lub sosem paprykowym.