Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja śniadania, które nie dość, że jest pyszne, to jeszcze cieszy oczy. Zielony groszek, chudziutka kiełbasa, mini kulki mozarelli, a wszystko doprawione nitkami chilli. Tylko od Was zależy, z kim się nim podzielicie. A może sami siebie dopieścicie taką potrawą?
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5684
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 71
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 104
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 596
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5684
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 71
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 104
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 596
Składniki
Groszek gotować kilka minut, aby był półtwardy, odcedzić. Plasterki kiełbasy obsmażyć na suchej teflonowej patelni z obu stron, odłożyć. Jajka roztrzepać rózgą, doprawić solą i pieprzem i wylać na patelnię po smażeniu kiełbasy, posypać równomiernie groszkiem. Przykryć od góry i kilka minut smażyć, by się ścięły.
W tym czasie posiekać szczypior, przekroić kulki sera na połówki, osączyć kapary. Przy pomocy dużego płaskiego talerza odwrócić omlet, by jeszcze chwilę doszedł z drugiej strony. Wyłożyć na talerz, udekorować kiełbasą, mozarellą, szczypiorkiem, kaparami i nitkami chilli. Jeśli macie potrzebę, delikatnie posmarujcie keczupem lub sosem paprykowym.