Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 89
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 240
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 568
Otoczone pikantnymi przyprawami, soczyste pałki z kurczaka z chrupiącą skórką...
Odsłon: 164
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 89
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 240
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 568
Otoczone pikantnymi przyprawami, soczyste pałki z kurczaka z chrupiącą skórką...
Odsłon: 164
Składniki
1. Brukselkę ugotować al dente. 2. Cebulę pokroić w piórka, wędlinę w kostkę, dodać groszek i zioła prowansalskie. 3. Rozgrzać masło nałożyć składniki z punktu 2 na patelnię i podsmażyć chwilę. 4. Dodać pokrojoną na 4 brukselkę. 5. Wszystko zalać jajkami rozbełtanymi, doprawić solą. Posypać natką pietruszki i położyć plastry mozzarelli. 6. Patelnię przykryć i smażyć na średnim ogniu przez ok 10 minut. Smacznego :)