Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny, sycący, puszysty, bardzo aromatyczny omlet :-)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1076
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5631
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8746
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18077
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1076
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5631
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8746
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18077
Składniki
Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na odrobinie oleju, dodać pokrojonego w małą kostke pomidora, chwilę dusić do odparowania soku, przyprawić pieprzem i bazylią. Białka ubić na puszystą pianę, dodac żółtka i krótko zmiksować, dodać mąkę, mleko, przyprawić solą i pieprzem, delikatnie wymieszać łyżką. Masę jajeczną wylać na pomidory i przykryć pokrywką, smażyć kilka minut na małym ogniu. Kiedy wierzch omletu się zetnie, delikatnie za pomocą łopatki omlet przełożyć na talerz. Patelnią przykryć talerz i szybko odwrócić. Omlet posypać startym serem, przykryć pokrywką i smażyć jeszcze ok. 2-3 min. Delikatnie zsunąć na talerz. Smacznego :-)