Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny, sycący, puszysty, bardzo aromatyczny omlet :-)
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 114
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 62
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 15
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 70
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 114
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 62
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 15
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 70
Składniki
Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na odrobinie oleju, dodać pokrojonego w małą kostke pomidora, chwilę dusić do odparowania soku, przyprawić pieprzem i bazylią. Białka ubić na puszystą pianę, dodac żółtka i krótko zmiksować, dodać mąkę, mleko, przyprawić solą i pieprzem, delikatnie wymieszać łyżką. Masę jajeczną wylać na pomidory i przykryć pokrywką, smażyć kilka minut na małym ogniu. Kiedy wierzch omletu się zetnie, delikatnie za pomocą łopatki omlet przełożyć na talerz. Patelnią przykryć talerz i szybko odwrócić. Omlet posypać startym serem, przykryć pokrywką i smażyć jeszcze ok. 2-3 min. Delikatnie zsunąć na talerz. Smacznego :-)