Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Omlet przygotowany na śniadanie. Duża porcja omleta zapewnia sycące, smaczne i zdrowe śniadanko. Polecam
patelnia, nóż, deska, widelec miseczka, ręcznik papierowy, talerz,
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7962
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1300
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13741
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7962
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1300
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13741
Składniki
Paprykę po oczyszczeniu kroimy w ćwiartki, następnie w cienkie paseczki. Cebulę obrać i pokroić w piórka, pomidora po umyciu i osuszeniu w małe cienkie łódeczki, a cukinię w drobną małą kostkę. Na większej patelni patelni rozgrzewamy olej, wkładamy cebulę i podsmażamy do zeszklenia, dodajemy pozostałe warzywa przyprawiamy przyprawami i podsmażamy do miękkości warzyw. Do osobnej miseczki wbijamy jajka i roztrzepujemy z dodatkiem magii. Po usmażeniu warzyw połowę wyjmujemy na talerz. Warzywa które zostały na patelni zalewamy połową jajek, podsmażamy do lekkiego ścięcia, dokładamy warzywa odłożone i zalewamy pozostałymi jajkami. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu aż omlet będzie pulchny a jajka się zetną - czyli będą ścięte. Omlet przekładamy na talerz , można polać ketchupem. Smacznego
Omlet gotowy do podania.