Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyrczok, babka ziemniaczana potocznie kartoflarz – babka z utartych surowych ziemniaków wymieszanych ze skwarkami z wędzonego boczku i pokrojonej w kostkę cebuli. Pikantnie przyprawiona i upieczona w piekarniku na złocisto-brązowy kolor. Jest tradycyjną potrawą kuchni kresów wschodnich. Polecam usmażone plastry pyrczoka podane z gęstą, kwaśną śmietaną i szczypiorem.
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 123
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 546
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 123
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 546
Składniki
Nagrzewamy olej na patelni. Układamy plastry pyrczoku na gorącym oleju.
Smażymy z obu stron na rumiany kolor.
Usmażone plastry pyrczoku podajemy z gęstą śmietaną, posypaną drobno pokrojonym szczypiorem. Smacznego !!!