Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyrczok, babka ziemniaczana potocznie kartoflarz – babka z utartych surowych ziemniaków wymieszanych ze skwarkami z wędzonego boczku i pokrojonej w kostkę cebuli. Pikantnie przyprawiona i upieczona w piekarniku na złocisto-brązowy kolor. Jest tradycyjną potrawą kuchni kresów wschodnich. Polecam usmażone plastry pyrczoka podane z gęstą, kwaśną śmietaną i szczypiorem.
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 1980
Żeberka w najzdrowszej wersji, nie smażone, nie duszone, nie pieczone: grillo...
Odsłon: 25
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3067
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 1980
Żeberka w najzdrowszej wersji, nie smażone, nie duszone, nie pieczone: grillo...
Odsłon: 25
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3067
Składniki
Nagrzewamy olej na patelni. Układamy plastry pyrczoku na gorącym oleju.
Smażymy z obu stron na rumiany kolor.
Usmażone plastry pyrczoku podajemy z gęstą śmietaną, posypaną drobno pokrojonym szczypiorem. Smacznego !!!