Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieziemsko pyszna owsianka z mlekiem bananowym ( nie o smaku bananowym, ale zrobionym z bananów). Niesamowicie sycąca i zdrowa :) Lepszej nigdy nie jadłam :)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326980
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12176
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17208
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326980
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12176
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17208
Składniki
Mrożone jeżyny ( mogą to też być na przykład truskawki) wrzucamy do garnka, dodajemy łyżeczkę miodu i podgrzewamy, aż owoce się rozmrożą a miód rozpuści.
Do miski wsypujemy płatki owsiane i po łyżeczce mielonego ostropestu plamistego, nasion lnu, nasion chia i otrębów orkiszowych.
Wszystko mieszamy i dodajemy ciepłe jeżyny wraz z sokiem, który wypuściły i suszone jabłka
Aby przygotować mleko bananowe wystarczy zmiksować banana z wodą. Użyłam dość ciepłej wody bo chciałam, żeby owsianka była na ciepło.
Teraz wystarczy już tylko wszystko razem wymieszać i udekorować jeżynami i plasterkami banana :). Owsianka smakuje świetnie, nigdy nie jadłam aż tak dobrej :). Słodkie mleko bananowe w połączeniu z kwaskowymi jeżynami stworzyło obłędny w smaku duet Smacznego!