Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie, tym razem propozycja na placki z bananami. Placuszki są bardzo smaczne i proste w przygotowaniu. Polecam wypróbować przepis, jeżeli lubimy banany.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Ciasto możemy przygotować mikserem, łyżką lub rózgą. Do miski wlewam kefir, dodaję jajka, cukier, sól, sodę i przez chwilę mieszam. Następnie dodaję mąkę i mieszam tak żeby składniki się połączyły i nie było grudek. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Banany kroję na mniejsze kawałki i dodaję do ciasta. Dokładnie mieszam i smażę placki.
Smażenie placków: Na rozgrzany olej na patelni nakładam po około 2 łyżki ciasta na placek i smażę na niewielkim ogniu z każdej strony na lekko brązowy kolor. Usmażone zdejmuję na ręcznik papierowy aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Placki z bananami są gotowe, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa