Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są puszyste i słodziutkie. Po takim śniadaniu można zdobywać świat :) Robi się je tylko w 15 min a poprawiają nastrój na cały dzień!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39203
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 405
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 176
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9261
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39203
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 405
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 176
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9261
Składniki
W miseczce rozgniatamy banana - używamy do tego widelca.
Do dużej miski wbijamy jajko i miksujemy aż stanie się puszyste.
Do ubitego jajka dodajemy banana i mleko. Miksujemy na wolnych obrotach.
Następnie przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Dolewamy małą łyżeczkę ekstraktu waniliowego.
Całość miksujemy na wolnych obrotach aż wszystkie składniki się połączą
Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i 2 łyżki oleju. Gdy tłuszcz się rozgrzeje możemy zacząć smażenie. Za pomocą chochelki nabieramy porcję ciasta i wylewamy na patelnię formując placuszki.
Smażymy z obu stron na złoty kolor. Placuszki po usmażeniu przekładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Gotowe placuszki układamy na talerzu. Jeśli lubimy bardzo słodkie potrawy to możemy polać je syropem klonowym i posypać cukrem pudrem.
Smakują równie pysznie na ciepło jak i na zimno. Smacznego :)