Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są puszyste i słodziutkie. Po takim śniadaniu można zdobywać świat :) Robi się je tylko w 15 min a poprawiają nastrój na cały dzień!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3206
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 180
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 65
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 91
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 76
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3206
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 180
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 65
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 91
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 76
Składniki
W miseczce rozgniatamy banana - używamy do tego widelca.
Do dużej miski wbijamy jajko i miksujemy aż stanie się puszyste.
Do ubitego jajka dodajemy banana i mleko. Miksujemy na wolnych obrotach.
Następnie przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Dolewamy małą łyżeczkę ekstraktu waniliowego.
Całość miksujemy na wolnych obrotach aż wszystkie składniki się połączą
Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i 2 łyżki oleju. Gdy tłuszcz się rozgrzeje możemy zacząć smażenie. Za pomocą chochelki nabieramy porcję ciasta i wylewamy na patelnię formując placuszki.
Smażymy z obu stron na złoty kolor. Placuszki po usmażeniu przekładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Gotowe placuszki układamy na talerzu. Jeśli lubimy bardzo słodkie potrawy to możemy polać je syropem klonowym i posypać cukrem pudrem.
Smakują równie pysznie na ciepło jak i na zimno. Smacznego :)