Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są puszyste i słodziutkie. Po takim śniadaniu można zdobywać świat :) Robi się je tylko w 15 min a poprawiają nastrój na cały dzień!
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 1948
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 74
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 815
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 960
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 259
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 1948
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 74
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 815
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 960
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 259
Składniki
W miseczce rozgniatamy banana - używamy do tego widelca.
Do dużej miski wbijamy jajko i miksujemy aż stanie się puszyste.
Do ubitego jajka dodajemy banana i mleko. Miksujemy na wolnych obrotach.
Następnie przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Dolewamy małą łyżeczkę ekstraktu waniliowego.
Całość miksujemy na wolnych obrotach aż wszystkie składniki się połączą
Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i 2 łyżki oleju. Gdy tłuszcz się rozgrzeje możemy zacząć smażenie. Za pomocą chochelki nabieramy porcję ciasta i wylewamy na patelnię formując placuszki.
Smażymy z obu stron na złoty kolor. Placuszki po usmażeniu przekładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Gotowe placuszki układamy na talerzu. Jeśli lubimy bardzo słodkie potrawy to możemy polać je syropem klonowym i posypać cukrem pudrem.
Smakują równie pysznie na ciepło jak i na zimno. Smacznego :)