Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4144
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11344
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6508
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5483
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13532
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5305
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4144
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11344
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6508
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5483
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13532
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5305
Składniki
W misce dokładnie wymieszaj trzepaczką jajka z jogurtem i mlekiem. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i cynamon oraz rozgnieciony widelcem banan. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki (gdyby ciasto okazało się zbyt gęste/rzadkie dodaj odrobinę więcej mąki lub mleka). Na patelni rozgrzej olej, placuszki smaż z obu stron na złoty kolor, podawaj ciepłe.