Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12108
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 21
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2121
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 214
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12108
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 21
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2121
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 214
Składniki
W misce dokładnie wymieszaj trzepaczką jajka z jogurtem i mlekiem. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i cynamon oraz rozgnieciony widelcem banan. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki (gdyby ciasto okazało się zbyt gęste/rzadkie dodaj odrobinę więcej mąki lub mleka). Na patelni rozgrzej olej, placuszki smaż z obu stron na złoty kolor, podawaj ciepłe.