Do góry

Śniadania Przepis na:

Racuchy bananowe

Racuchy bananowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 48 Ocena: 75

Dodano:

Odsłon: 1733

Wykonanie nie jest trudne

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W misce dokładnie wymieszaj trzepaczką jajka z jogurtem i mlekiem.

    Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i cynamon oraz rozgnieciony widelcem banan.

    Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki (gdyby ciasto okazało się zbyt gęste/rzadkie dodaj odrobinę więcej mąki lub mleka).

    Na patelni rozgrzej olej, placuszki smaż z obu stron na złoty kolor, podawaj ciepłe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń