Do góry

Śniadania Przepis na:

Racuchy bananowe z cukrem pudrem i owocami

Racuchy bananowe z cukrem pudrem i owocami

Autor:

Przepisów i artykułów: 799 Ocena: 49633

Dodano:

Odsłon: 392

Co powiecie na racuszki? Można je przygotować błyskawicznie a wszystko za sprawą mieszanki na racuchy. Wystarczy, że dodacie do niej jajko, mleko i w kilka minut możecie cieszyć się pysznym śniadaniem na słodko. Ja do mojego ciasta na racuchy dodałam jeszcze świeżego banana ponieważ byłam ciekawa czy mieszanka i wtedy się sprawdzi. Racuszki wyszły przepyszne, lekko pachnące wanilią, chrupiące i delikatnie bananowe w smaku.

Składniki

  • gotowa mieszanka na racuchy 150g
  • mleko 150 ml
  • jajko 1 sztuka
  • banan (dojrzały) 1 sztuka
  • dodatkowo:
  • kiwi 2 sztuki
  • banan 1 sztuka
  • olej do smażenia 1/2 szklanki
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Racuchy bananowe z cukrem pudrem i owocami

Przygotowanie

  1. Banana obieramy ze skórki i rozgniatamy widelcem. Mieszankę na racuchy wsypujemy do miski, wlewamy mleko, dodajemy jajko oraz rozdrobnionego banana. Składniki mieszamy ze sobą łyżką lub trzepaczką rózgową. Na patelni rozgrzewamy olej, następnie nakładamy porcje ciasta*.


    * Porcja cista na jednego racuszka to dwie łyżki stołowe ciasta.

    Racuszki pieczemy około 3 minuty z jednej strony, następnie odwracamy na drugą stronę przy użyciu silikonowej szpatułki i pieczemy jeszcze 2- 3 minutki lub do momentu zrumienienia. Upieczone racuszki wykładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym i osączamy z tłuszczu.

    Gorące racuszki podajemy z owocami pokrojonymi w plasterki i posypane cukrem pudrem.

    Uwaga: Z podanych składników powstało 12 sztuk racuszków.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń