Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak dziś myślę co by tu wy myśleć nie chce mi się zup, drugich dań. Więc siedziałam tak pomyślałam i wymyśliłam sobie racuszki, myślę że to dobry pomysł co wy na to?
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 821
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 101
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 197
Polecam, pychota.
Odsłon: 486
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 279
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 821
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 101
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 197
Polecam, pychota.
Odsłon: 486
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 279
Składniki
Do kubka dodać pokruszone drożdże, 1 łyżkę cukru i mąki oraz pół szklanki ciepłego mleka.
Wymieszać i postawić do wyrośnięcia, do podwojenia zawartości.
Do miski dodać mąkę, jajka, cukier, aromat i ocet.
Następnie wlać wyrośnięty rozczyn i drugie pół szklanki mleka.
Dokładnie wymieszać do połączenia się składników.
Gdy ciasto postawione do wyrośnięcia, podwoi swoją objętość.
Moczyć łyżkę w ciepłej wodzie, nabrać ciasto i wrzucać na rozgrzany olej.
Smażyć z obu stron na wolnym ogniu na złoty kolor.
Po upieczeniu i ostudzeniu można posypać cukrem pudrem.
Podawać kto z czym lubi np. powidła jogurt itp.