Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące z zewnątrz i puszyste w środku. Pachnące cynamonem i goździkami. Racuchy czyli klasyk babcinej kuchni. Idealne na ciepło ale i na zimno, na leniwe śniadanie czy śniadanie w biegu. Uwielbiane przez dzieci ale i dorosłych.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 187
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3961
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 345
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 895
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 187
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3961
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 345
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 895
Składniki
Przygotowanie racuchów zaczynamy od rozczynu. Do miski wlewamy mleko, wkruszamy drożdże mieszamy. Dodajemy mąkę i cukier. Rozczyn zostawiamy w ciepłym miejscu na około 20 minut. Jabłka obieramy i kroimy w niedużą kostkę. Do dużej miski przesiewamy mąkę, dodajemy sól, cukier, jajko, mleko, przyprawy oraz rozczyn i całość dokładnie mieszamy. Dodajemy jabłka i jeszcze raz mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy niewielkie racuszki. Gotowe odsączamy na ręczniku papierowym i posypujemy cukrem pudrem.