Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na śniadanie , kolację, lub po prostu coś do przegryzienia.W środku mięciutkie na zewnątrz chrupiące.
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 182
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 399
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 207
Czekoladowe z masłem orzechowym, owocami suszonymi i miodem. Z płatkami owsia...
Odsłon: 182
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 399
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 207
Składniki
Drożdże mieszam z cukrem , cukrem waniinowym, ciepłym mlekiem i 6 łyżkami mąki. Przykrywam i odstawiam na 20 minut. Po tym czasie dodaje resztę mąki , jajka , dokładnie mieszam i odstawiam na 1 godz. do wyrośnięcia.
Jabłka obieram i razem z bananami kroję w kostkę. Wkładam do wyrośnietego ciasta i delikatnie mieszam. Smażę z obu stron , na chwilę wyjmuję na ręcznik papierowy , aby nie były tłuste i posypuję cukrem pudrem.