Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na śniadanie , kolację, lub po prostu coś do przegryzienia.W środku mięciutkie na zewnątrz chrupiące.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5268
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1296
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5268
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1296
Składniki
Drożdże mieszam z cukrem , cukrem waniinowym, ciepłym mlekiem i 6 łyżkami mąki. Przykrywam i odstawiam na 20 minut. Po tym czasie dodaje resztę mąki , jajka , dokładnie mieszam i odstawiam na 1 godz. do wyrośnięcia.
Jabłka obieram i razem z bananami kroję w kostkę. Wkładam do wyrośnietego ciasta i delikatnie mieszam. Smażę z obu stron , na chwilę wyjmuję na ręcznik papierowy , aby nie były tłuste i posypuję cukrem pudrem.