Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na śniadanie , kolację, lub po prostu coś do przegryzienia.W środku mięciutkie na zewnątrz chrupiące.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 658
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 658
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Drożdże mieszam z cukrem , cukrem waniinowym, ciepłym mlekiem i 6 łyżkami mąki. Przykrywam i odstawiam na 20 minut. Po tym czasie dodaje resztę mąki , jajka , dokładnie mieszam i odstawiam na 1 godz. do wyrośnięcia.
Jabłka obieram i razem z bananami kroję w kostkę. Wkładam do wyrośnietego ciasta i delikatnie mieszam. Smażę z obu stron , na chwilę wyjmuję na ręcznik papierowy , aby nie były tłuste i posypuję cukrem pudrem.