Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie co nieco na śniadanie, obiad albo podwieczorek. Możecie pokombinować z innymi owocami, ja zrobiłam z moimi ulubionymi jagodami. Prosty i szybki przepis na letnie dni gdy nie chce się gotować wykwintnych i czasochłonnych dań.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40305
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 422
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 199
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 386
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9308
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40305
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 422
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 199
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 386
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9308
Składniki
Miksujemy mąkę, proszek do pieczenia, jajko, wodę, śmietanę 12 % i dodajemy wszystkie słodkie przyprawy.
Ubijamy śmietanę kremówkę i wstawiamy do lodówki.
Do ciasta dodajemy jagody i migdały, mieszamy łyżką. Dodajemy też olej jeśli nie chcemy go już używać bezpośrednio na patelni.
Dużą łyżką nabieramy ciasta i smażymy na rozgrzanej teflonowej patelni. Po zdjęciu podajemy z bitą śmietaną, jagodami i migdałami.