Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo puszyste, bo przygotowane na zaczynie drożdżowym racuchy. Możesz je zaserwować na śniadanie, obiad lub przekąskę. Smakują wybornie posypane cukrem pudrem, polane miodem lub syropem klonowym.
Składniki
Mleko podgrzej. Do miski wrzuć rozdrobnione drożdże i cukier, zalej mlekiem i dokładnie wymieszaj. Odstaw w ciepłe miejsce.
Jabłka obierz i pokrój w drobną kostkę.
Do dużej miski przesiej mąkę, dodaj szczyptę soli i cukier waniliowy. Następnie wbij jajka i wrzuć jabłka, energicznie wymieszaj. Do powstałej masy wlej zaczyn i łyżkę oleju, ponownie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej olej, następnie wykładaj za pomocą łyżki porcje ciasta i smaż z obu stron na złoty kolor.