Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczne racuchy mojej teściowej.
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17281
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 139
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4882
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7656
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17281
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 139
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4882
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7656
Składniki
Wykonanie: Marchewkę, dynię obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Żółtka jajek oddzielić od białka i utrzeć z cukrem. Dodać starte warzywa, przyprawę do piernika, jogurt, sodę oczyszczoną, mąkę i całość dokładnie wymieszać. Połączyć ze sztywno ubitą pianą z białek(z dodatkiem szczypty soli) Smażyć placuszki na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z kwaśną śmietaną z dodatkiem domowej konfitury.