Do góry

Śniadania Przepis na:

Racuchy marchwiowo-dyniowe

Racuchy marchwiowo-dyniowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 2313 Ocena: 14636

Dodano:

Odsłon: 116

Przepis na smaczne racuchy mojej teściowej.

Składniki

  • Marchewka 2 szt.
  • Obrana dynia 20-30 dag
  • Jajka 3 szt.
  • Cukier trzcinowy ½ szklanki
  • Jogurt naturalny 1/3 szklanki
  • Mąka pszenna 1 ½ szklanki
  • Soda oczyszczona 1 łyżeczka
  • Przyprawa do piernika 1 łyżeczka
  • Szczypta soli
  • Olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Marchewkę, dynię obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Żółtka jajek oddzielić od białka i utrzeć z cukrem. Dodać starte warzywa, przyprawę do piernika, jogurt, sodę oczyszczoną, mąkę i całość dokładnie wymieszać. Połączyć ze sztywno ubitą pianą z białek(z dodatkiem szczypty soli) Smażyć placuszki na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z kwaśną śmietaną z dodatkiem domowej konfitury.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń