Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczne racuchy mojej teściowej.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2374
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4474
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1494
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 435
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2374
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4474
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1494
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 435
Składniki
Wykonanie: Marchewkę, dynię obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Żółtka jajek oddzielić od białka i utrzeć z cukrem. Dodać starte warzywa, przyprawę do piernika, jogurt, sodę oczyszczoną, mąkę i całość dokładnie wymieszać. Połączyć ze sztywno ubitą pianą z białek(z dodatkiem szczypty soli) Smażyć placuszki na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z kwaśną śmietaną z dodatkiem domowej konfitury.