Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie placki z jabłkami, które znakomicie sprawdzą się na śniadanie lub jako słodka przekąska w ciągu dnia. Dzięki dodatkowi skyru wychodzą niezwykle kremowe i delikatne.
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 95
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 247
Przepis dnia
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 9866
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 95
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 247
Przepis dnia
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 9866
Składniki
Jabłko umyj, obierz, pozbądź się gniazd nasiennych i pokrój w niewielką kostkę.
Jajka wbij do większej miski i zacznij ubijać. Gdy masa podwoi swoją objętość dodaj skyr i miksuj jeszcze przez minutę. Następnie wsyp mąkę oraz cynamon, całość delikatnie wymieszaj.
Do masy dodaj jabłko i ponownie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej oliwę. Wykładaj porcje ciasta i smaż z obu stron na złoty kolor.
Racuszki podawaj posypane cukrem, polane miodem lub z innymi ulubionymi dodatkami.