Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie placki z jabłkami, które znakomicie sprawdzą się na śniadanie lub jako słodka przekąska w ciągu dnia. Dzięki dodatkowi skyru wychodzą niezwykle kremowe i delikatne.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10315
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5943
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5298
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12756
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4520
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10315
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5943
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5298
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12756
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4520
Składniki
Jabłko umyj, obierz, pozbądź się gniazd nasiennych i pokrój w niewielką kostkę.
Jajka wbij do większej miski i zacznij ubijać. Gdy masa podwoi swoją objętość dodaj skyr i miksuj jeszcze przez minutę. Następnie wsyp mąkę oraz cynamon, całość delikatnie wymieszaj.
Do masy dodaj jabłko i ponownie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej oliwę. Wykładaj porcje ciasta i smaż z obu stron na złoty kolor.
Racuszki podawaj posypane cukrem, polane miodem lub z innymi ulubionymi dodatkami.