Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie placki z jabłkami, które znakomicie sprawdzą się na śniadanie lub jako słodka przekąska w ciągu dnia. Dzięki dodatkowi skyru wychodzą niezwykle kremowe i delikatne.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19360
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13084
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1740
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232204
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19360
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13084
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1740
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232204
Składniki
Jabłko umyj, obierz, pozbądź się gniazd nasiennych i pokrój w niewielką kostkę.
Jajka wbij do większej miski i zacznij ubijać. Gdy masa podwoi swoją objętość dodaj skyr i miksuj jeszcze przez minutę. Następnie wsyp mąkę oraz cynamon, całość delikatnie wymieszaj.
Do masy dodaj jabłko i ponownie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej oliwę. Wykładaj porcje ciasta i smaż z obu stron na złoty kolor.
Racuszki podawaj posypane cukrem, polane miodem lub z innymi ulubionymi dodatkami.