Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie racuszki robi się bardzo szybko. Są pyszne i łatwe w przygotowaniu. Nawet rano można je zrobić przed wyjściem do pracy czy szkoły. Sycące, dające sporo energii i bardzo smaczne.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3626
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34201
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1482
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113639
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3626
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34201
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1482
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113639
Składniki
Dojrzałe banany rozgniatamy widelcem. Dodajemy jajka i mieszamy
Do bananów i jajek dosypujemy 5 łyżek płatków owsianych i 2 łyżki mąki i jeszcze raz mieszamy
Na patelni mocno rozgrzewamy olej i nakładamy na niego łyżką ciasto formując placuszki. Moc palnika zmniejszamy i smażymy placki z obu stron na złoty kolor
Po upieczeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku
Podajemy z cukrem pudrem, miodem lub konfiturą albo z sezonowymi owocami