Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na pulchne placki z jabłkami bez drożdży.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 85
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 64
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 85
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 64
Składniki
Do średniej wielkości miski wbić jajka, dodać jogurt, wanilię, syrop klonowy, ocet i olej/masło. Wymieszać.
Dosypać mąkę i sodę oczyszczoną. Dokładnie wymieszać. Ciasto będzie miało konsystencję budyniu.
Jabłka obrać, przekroić na ćwiartki i wydrążyć gniazda nasienne. Każdą ćwiartkę pokroić w plasterki.
Na patelni rozgrzać tłuszcz. Nakładać po 1 łyżce ciasta. Na wierzch każdego placka położyć po 2-3 pastry jabłka lekko je dociskając. Placki zwiększają objętość podczas smażenia, więc nie należy ich zbyt ciasno układać.
Smażyć 3-4 minuty, następnie obrócić placki i smażyć kolejną minutę.
Podawać z ulubionymi dodatkami.