Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na pulchne placki z jabłkami bez drożdży.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6352
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154818
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1041
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6352
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154818
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1041
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
Do średniej wielkości miski wbić jajka, dodać jogurt, wanilię, syrop klonowy, ocet i olej/masło. Wymieszać.
Dosypać mąkę i sodę oczyszczoną. Dokładnie wymieszać. Ciasto będzie miało konsystencję budyniu.
Jabłka obrać, przekroić na ćwiartki i wydrążyć gniazda nasienne. Każdą ćwiartkę pokroić w plasterki.
Na patelni rozgrzać tłuszcz. Nakładać po 1 łyżce ciasta. Na wierzch każdego placka położyć po 2-3 pastry jabłka lekko je dociskając. Placki zwiększają objętość podczas smażenia, więc nie należy ich zbyt ciasno układać.
Smażyć 3-4 minuty, następnie obrócić placki i smażyć kolejną minutę.
Podawać z ulubionymi dodatkami.