Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na pulchne placki z jabłkami bez drożdży.
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3287
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1295
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1810
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 588
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3287
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1295
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1810
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 588
Składniki
Do średniej wielkości miski wbić jajka, dodać jogurt, wanilię, syrop klonowy, ocet i olej/masło. Wymieszać.
Dosypać mąkę i sodę oczyszczoną. Dokładnie wymieszać. Ciasto będzie miało konsystencję budyniu.
Jabłka obrać, przekroić na ćwiartki i wydrążyć gniazda nasienne. Każdą ćwiartkę pokroić w plasterki.
Na patelni rozgrzać tłuszcz. Nakładać po 1 łyżce ciasta. Na wierzch każdego placka położyć po 2-3 pastry jabłka lekko je dociskając. Placki zwiększają objętość podczas smażenia, więc nie należy ich zbyt ciasno układać.
Smażyć 3-4 minuty, następnie obrócić placki i smażyć kolejną minutę.
Podawać z ulubionymi dodatkami.