Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne śniadanie.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326199
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12023
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16660
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5389
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326199
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12023
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16660
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5389
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozprowadzić w letnim mleku, dodać 0,5 łyżeczki cukru, wymieszać i pozostawić na kilkanaście minut w ciepłym miejscu. Ser zmielić w maszynce, włożyć do miski, dodać mąkę, jaja, cukier, rozpuszczone masło, szczyptę soli, rozprowadzone w mleku drożdże i śmietanę. Dokładnie wyrobić jednolite niezbyt gęste ciasto. Smażyć racuszki na patelni z obu stron na złoto. Podawać posypane cukrem pudrem lub polane syropem owocowym.