Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wedle zasad diety Montignaca, zdrowe i nie tak tuczące jak zwykłe racuchy, bardzo sycące
Przepis dnia
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 1206
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 146
Przepis dnia
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 1206
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 146
Składniki
Wymieszać drożdże oraz po jednej łyżce: mąki, fruktozy i mleka. Odstawić do wyrośnięcia
Do zaczynu dodać resztę mąki i mleka. Odstawić na około 30 minut
Ubić białko. Jabłko pokroić w kostkę
Do wyrośniętej masy dodać białko. Wymieszać, Dodać kawałki jabłka. Wymieszać
Smażyć na teflonie (bez tłuszczu) do zarumienienia. Ostatecznie można dodać "kropelkę" oliwy.
Na koniec można posypać zmieloną fruktozą (jak cukier puder), ale jak dla mnie racuchy wychodzą bardzo słodkie (może dlatego, że miałam słodkie jabłko)
Uwaga: mąka z pełnego przemiału jest dość specyficzna, masa wyrośnie, ale nie tak bardzo jak przy zwykłej mące
SMACZNEGO !!!