Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wedle zasad diety Montignaca, zdrowe i nie tak tuczące jak zwykłe racuchy, bardzo sycące
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5649
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8882
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7909
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5432
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5649
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8882
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7909
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5432
Składniki
Wymieszać drożdże oraz po jednej łyżce: mąki, fruktozy i mleka. Odstawić do wyrośnięcia
Do zaczynu dodać resztę mąki i mleka. Odstawić na około 30 minut
Ubić białko. Jabłko pokroić w kostkę
Do wyrośniętej masy dodać białko. Wymieszać, Dodać kawałki jabłka. Wymieszać
Smażyć na teflonie (bez tłuszczu) do zarumienienia. Ostatecznie można dodać "kropelkę" oliwy.
Na koniec można posypać zmieloną fruktozą (jak cukier puder), ale jak dla mnie racuchy wychodzą bardzo słodkie (może dlatego, że miałam słodkie jabłko)
Uwaga: mąka z pełnego przemiału jest dość specyficzna, masa wyrośnie, ale nie tak bardzo jak przy zwykłej mące
SMACZNEGO !!!