Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wedle zasad diety Montignaca, zdrowe i nie tak tuczące jak zwykłe racuchy, bardzo sycące
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 486
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 408
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1503
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5786
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 486
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 408
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1503
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5786
Składniki
Wymieszać drożdże oraz po jednej łyżce: mąki, fruktozy i mleka. Odstawić do wyrośnięcia
Do zaczynu dodać resztę mąki i mleka. Odstawić na około 30 minut
Ubić białko. Jabłko pokroić w kostkę
Do wyrośniętej masy dodać białko. Wymieszać, Dodać kawałki jabłka. Wymieszać
Smażyć na teflonie (bez tłuszczu) do zarumienienia. Ostatecznie można dodać "kropelkę" oliwy.
Na koniec można posypać zmieloną fruktozą (jak cukier puder), ale jak dla mnie racuchy wychodzą bardzo słodkie (może dlatego, że miałam słodkie jabłko)
Uwaga: mąka z pełnego przemiału jest dość specyficzna, masa wyrośnie, ale nie tak bardzo jak przy zwykłej mące
SMACZNEGO !!!