Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wedle zasad diety Montignaca, zdrowe i nie tak tuczące jak zwykłe racuchy, bardzo sycące
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 320
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1110
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4136
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 320
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1110
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4136
Składniki
Wymieszać drożdże oraz po jednej łyżce: mąki, fruktozy i mleka. Odstawić do wyrośnięcia
Do zaczynu dodać resztę mąki i mleka. Odstawić na około 30 minut
Ubić białko. Jabłko pokroić w kostkę
Do wyrośniętej masy dodać białko. Wymieszać, Dodać kawałki jabłka. Wymieszać
Smażyć na teflonie (bez tłuszczu) do zarumienienia. Ostatecznie można dodać "kropelkę" oliwy.
Na koniec można posypać zmieloną fruktozą (jak cukier puder), ale jak dla mnie racuchy wychodzą bardzo słodkie (może dlatego, że miałam słodkie jabłko)
Uwaga: mąka z pełnego przemiału jest dość specyficzna, masa wyrośnie, ale nie tak bardzo jak przy zwykłej mące
SMACZNEGO !!!