Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wedle zasad diety Montignaca, zdrowe i nie tak tuczące jak zwykłe racuchy, bardzo sycące
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35844
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1244
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1773
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35844
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1244
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1773
        
        
                Składniki
Wymieszać drożdże oraz po jednej łyżce: mąki, fruktozy i mleka. Odstawić do wyrośnięcia
Do zaczynu dodać resztę mąki i mleka. Odstawić na około 30 minut
Ubić białko. Jabłko pokroić w kostkę
Do wyrośniętej masy dodać białko. Wymieszać, Dodać kawałki jabłka. Wymieszać
Smażyć na teflonie (bez tłuszczu) do zarumienienia. Ostatecznie można dodać "kropelkę" oliwy.
Na koniec można posypać zmieloną fruktozą (jak cukier puder), ale jak dla mnie racuchy wychodzą bardzo słodkie (może dlatego, że miałam słodkie jabłko)
Uwaga: mąka z pełnego przemiału jest dość specyficzna, masa wyrośnie, ale nie tak bardzo jak przy zwykłej mące
SMACZNEGO !!!