Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste, delikatne placuszki z białego sera to pomysł na pożywne i smaczne śniadanie albo prosty i szybki deser dla całej rodziny. Polecam
mikser, miska, łyżka, łyżka drewniana, patelnia, ręcznik papierowy,
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20245
Koktajl chałwowy to wyjątkowo pyszny kremowy napój, który łączy smak chałwy z...
Odsłon: 732
Nie ma nic lepszego niż tort czekoladowy! Ciasto łatwo się kroi, jest wilgotn...
Odsłon: 160
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20245
Koktajl chałwowy to wyjątkowo pyszny kremowy napój, który łączy smak chałwy z...
Odsłon: 732
Nie ma nic lepszego niż tort czekoladowy! Ciasto łatwo się kroi, jest wilgotn...
Odsłon: 160
Składniki
Do naczynia wbić jajka, dodać szczyptę soli oraz cukier i cukier waniliowy. Zmiksować na puszystą , białą masę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia lub sodą i przesiać do masy jajecznej. Wymieszać łyżką drewnianą do połączenia składników. Do całości dodać rozgnieciony widelcem lub rozkruszony dłońmi twaróg. Wymieszać. Na patelni z grubym dnem rozgrzać olej, nakładać porcje masy i smażyć placki na średniej mocy palnika z obydwu stron. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podawać oprószone cukrem pudrem lub dżemem albo jogurtem. Smacznego
Racuchy z sera białego gotowe do podania. Smacznego