Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki które robi się w mig, a są niewiarygodnie pyszne. Jak tylko je ujrzałam na stronie "Obżarciucha" od razu musiałam je wypróbować. Są delikatne, puszyste, same rozpływają się w ustach. Choć są z cukinii, to jest ona niewyczuwalna. Ja robiłam je na śmietanie, ale można też na jogurcie naturalnym.
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5801
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 12101
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 296
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5801
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 12101
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 296
Składniki
Cukinię obieramy i trzemy na tarce o małych oczkach. Wrzucamy ją do miski i dodajemy do niej jajka, śmietanę i olej.
Miksujemy i dodajemy mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia.
Dokładnie miksujemy.
Placuszki pieczemy na rozgrzanej patelni, na niezbyt dużym ogniu, bez tłuszczu.
Pieczemy z obydwu stron na złotobrązowy kolor.
Po upieczeniu podajemy na gorąco z ulubionymi dodatkami. Smacznego !!!
;-D
;-)))