Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki które robi się w mig, a są niewiarygodnie pyszne. Jak tylko je ujrzałam na stronie "Obżarciucha" od razu musiałam je wypróbować. Są delikatne, puszyste, same rozpływają się w ustach. Choć są z cukinii, to jest ona niewyczuwalna. Ja robiłam je na śmietanie, ale można też na jogurcie naturalnym.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8756
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1291
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10371
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4701
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 783
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8756
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1291
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10371
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4701
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 783
Składniki
Cukinię obieramy i trzemy na tarce o małych oczkach. Wrzucamy ją do miski i dodajemy do niej jajka, śmietanę i olej.
Miksujemy i dodajemy mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia.
Dokładnie miksujemy.
Placuszki pieczemy na rozgrzanej patelni, na niezbyt dużym ogniu, bez tłuszczu.
Pieczemy z obydwu stron na złotobrązowy kolor.
Po upieczeniu podajemy na gorąco z ulubionymi dodatkami. Smacznego !!!
;-D
;-)))