Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki które robi się w mig, a są niewiarygodnie pyszne. Jak tylko je ujrzałam na stronie "Obżarciucha" od razu musiałam je wypróbować. Są delikatne, puszyste, same rozpływają się w ustach. Choć są z cukinii, to jest ona niewyczuwalna. Ja robiłam je na śmietanie, ale można też na jogurcie naturalnym.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47787
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165642
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 415
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 107
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47787
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165642
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 415
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 107
Składniki
Cukinię obieramy i trzemy na tarce o małych oczkach. Wrzucamy ją do miski i dodajemy do niej jajka, śmietanę i olej.
Miksujemy i dodajemy mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia.
Dokładnie miksujemy.
Placuszki pieczemy na rozgrzanej patelni, na niezbyt dużym ogniu, bez tłuszczu.
Pieczemy z obydwu stron na złotobrązowy kolor.
Po upieczeniu podajemy na gorąco z ulubionymi dodatkami. Smacznego !!!
;-D
;-)))