Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie, delikatne i aromatyczne placuszki z jabłkami, które najbardziej uwielbiają dzieci na obiad lub kolację. Więcej przepisów oraz filmików krok po kroku znajdziesz na Instagramie ( link pod przepisem) oraz na kanale YouTube. Serdecznie zapraszam.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 112
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 24
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 112
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 24
Składniki
Jabłko obierz i pokrój na mniejsze części. W miesce umieść wszystkie suche składniki, maślankę oraz jajka. Wymieszaj za pomocą rózgi do uzyskania jednolitej masy. Dodaj jabłka, połącz. Placuszki smaż na rozgrzanym oleju na złoto brązowy-kolor. Połóż na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Podawaj z serkiem waniliowym. Smacznego!