Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste racuszki na zsiadłym mleku z kawałkami soczystych jabłek. Proste i szybkie do zrobienia. Sprawdzą się na słodkie, śniadanie, podwieczorek lub deser po obiedzie. Przepadają za nimi zarówno dzieci, jak i dorośli.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 816
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 816
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier, następnie żółtka. Do masy jajecznej dodajemy zsiadłe mleko. Całość mieszamy.
Do osobnej miski przesiewamy mąkę, dodajemy sodę oczyszczoną, szczyptę soli i cynamon.
Do mokrych składników dodajemy stopniowo suche składniki. Mieszamy do uzyskania gładniej konsystencji.
Jabłka obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Dodajemy do miski z surowym ciastem. Całość delikatnie mieszamy łyżką.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju. Ciasto wykładamy łyżką. Racuchy smażymy na średnim ogniu, z obu stron na złoty kolor. Usmażone racuchy wykładamy na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym. Odsączmy z nadmiaru tłuszczu. Przed podaniem racuchy posypujemy cukrem. Smacznego!