Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy, jakie jadało się w moim domu rodzinnym, czyli mnóstwo owoców i mało ciasta. Taką wersję lubię najbardziej! Są pyszne zarówno z samymi jabłkami, jak i z mieszanymi owocami - śliwki pasują do nich idealnie.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1947
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421256
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2001
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1947
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421256
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2001
Składniki
Składniki na ciasto mieszamy dokładnie. Odstawiamy na co najmniej 15 minut. Owoce kroimy na kawałki (jabłka obieramy). Kawałki owoców powinny być wielkości na jednego gryza. Owoce dodajemy do ciasta i dokładnie, ale delikatnie mieszamy. Ciasto wykładamy na patelnię z rozgrzanym olejem. Wystarczy, aby placuszki składały się z 2-3 łyżek ciasta. Racuchy smażymy do zarumieniania z obu stron. Odsączamy z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem, polewamy jogurtem lub syropem klonowym.