Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy, jakie jadało się w moim domu rodzinnym, czyli mnóstwo owoców i mało ciasta. Taką wersję lubię najbardziej! Są pyszne zarówno z samymi jabłkami, jak i z mieszanymi owocami - śliwki pasują do nich idealnie.
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4168
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8584
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 864
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 939
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4168
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8584
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 864
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 939
Składniki
Składniki na ciasto mieszamy dokładnie. Odstawiamy na co najmniej 15 minut. Owoce kroimy na kawałki (jabłka obieramy). Kawałki owoców powinny być wielkości na jednego gryza. Owoce dodajemy do ciasta i dokładnie, ale delikatnie mieszamy. Ciasto wykładamy na patelnię z rozgrzanym olejem. Wystarczy, aby placuszki składały się z 2-3 łyżek ciasta. Racuchy smażymy do zarumieniania z obu stron. Odsączamy z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem, polewamy jogurtem lub syropem klonowym.