Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najprostszych przepisów na słodkie śniadanie lub deser. Dzięki odrobinie sody po usmażeniu wychodzą niesamowicie lekkie i puszyste. Można je serwować na wiele różnych sposobów, np. z dodatkiem świeżych owoców lub domowego dżemu. Cudownie smakują polane płynnym miodem lub oprószone cukrem pudrem. Z pewnością przypadną do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2320
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4413
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1368
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 339
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2320
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4413
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1368
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 339
Składniki
Wszystkie składniki do przygotowania placuszków wyjmij godzinę przed zabraniem się do pracy (składniki powinny osiągnąć temperaturę pokojową).
Maślankę przelej do miski, wbij jedno jajko. Składniki połącz przy użyciu rózgi kuchennej.
Następnie dodaj mąkę, cukier, sodę i szczyptę soli. Składniki połącz ze sobą przy użyciu rózgi kuchennej (ciasto nie powinno mieć grudek).
Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Placuszki smaż na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.
Usmażone racuchy przełóż na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym (tak pozbędziesz się nadmiaru tłuszczu).
Racuchy podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!