Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z najprostszych przepisów na słodkie śniadanie lub deser. Dzięki odrobinie sody po usmażeniu wychodzą niesamowicie lekkie i puszyste. Można je serwować na wiele różnych sposobów, np. z dodatkiem świeżych owoców lub domowego dżemu. Cudownie smakują polane płynnym miodem lub oprószone cukrem pudrem. Z pewnością przypadną do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym.
Delikatne mięso świetnie komponuje się z dodatkami jakie dodałam do sosu. Ser...
Odsłon: 1258
Stek kalafiorowy to prosty przepis na danie inspirowane kuchnią włoską, który...
Odsłon: 1464
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 731
Przepis na polewę jest bardzo prosty i łatwy , a polewa smaczna, łatwo się ni...
Odsłon: 154
Delikatne mięso świetnie komponuje się z dodatkami jakie dodałam do sosu. Ser...
Odsłon: 1258
Stek kalafiorowy to prosty przepis na danie inspirowane kuchnią włoską, który...
Odsłon: 1464
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 731
Przepis na polewę jest bardzo prosty i łatwy , a polewa smaczna, łatwo się ni...
Odsłon: 154
Składniki
Wszystkie składniki do przygotowania placuszków wyjmij godzinę przed zabraniem się do pracy (składniki powinny osiągnąć temperaturę pokojową).
Maślankę przelej do miski, wbij jedno jajko. Składniki połącz przy użyciu rózgi kuchennej.
Następnie dodaj mąkę, cukier, sodę i szczyptę soli. Składniki połącz ze sobą przy użyciu rózgi kuchennej (ciasto nie powinno mieć grudek).
Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Placuszki smaż na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.
Usmażone racuchy przełóż na talerz wyścielony ręcznikiem papierowym (tak pozbędziesz się nadmiaru tłuszczu).
Racuchy podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!