Śniadania Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1658 Ocena: 26217
Dodano: 17.01.2019
Odsłon: 2441
> 6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Do miski przesiewamy mąkę, wbijamy jajka. Mleko podgrzewamy żeby było ciepłe, nie za gorące. Do szklanki rozkruszamy drożdże, dodajemy cukier i połowę mleka, mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Drugą połowę mleka wlewamy do miski z mąką i jajkami, mieszamy. Do wymieszanego ciasta dodajemy wyrośnięte drożdże i pokrojone w kostkę jabłka (obrane ze skórki).
Wszystkie składniki mieszamy i odstawiamy ciasto na 30 minut do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto nakładamy łyżką na patelnię z rozgrzanym olejem i smażymy racuszki z obu stron na rumiany kolor.
Usmażone racuszki osączamy z oleju na ręczniczkach papierowych,układamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

Konto usunięte 23 stycznia 2019Zgłoś do usunięcia
Najlepsze :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 17 stycznia 2019Zgłoś do usunięcia
Super i jakie pulchniutkie Ci wyszły...pycha:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

grazka950 17 stycznia 2019Zgłoś do usunięcia
piątkowy obiad jak znalazł,a do nich kompot z jagód :)))1 Kto głosował? | Odpowiedz

helenapon 17 stycznia 2019Zgłoś do usunięcia
Wnuki za nimi przepadają.1 Kto głosował? | Odpowiedz

bryssska 17 stycznia 2019Zgłoś do usunięcia
Pycha ;-D1 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 17 stycznia 2019Zgłoś do usunięcia
Pyszne! jak wiecej na robie to pelnia u mnie role obiadu :)1 Kto głosował? | Odpowiedz