Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne racuszki z jabłkami, idealne na poranne śniadanie.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 305
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4374
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1855
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3615
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30592
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 305
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4374
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1855
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3615
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30592
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę, wbijamy jajka. Mleko podgrzewamy żeby było ciepłe, nie za gorące. Do szklanki rozkruszamy drożdże, dodajemy cukier i połowę mleka, mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Drugą połowę mleka wlewamy do miski z mąką i jajkami, mieszamy. Do wymieszanego ciasta dodajemy wyrośnięte drożdże i pokrojone w kostkę jabłka (obrane ze skórki).
Wszystkie składniki mieszamy i odstawiamy ciasto na 30 minut do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto nakładamy łyżką na patelnię z rozgrzanym olejem i smażymy racuszki z obu stron na rumiany kolor.
Usmażone racuszki osączamy z oleju na ręczniczkach papierowych,układamy na talerz i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!!!