Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja mama robi je bardzo często, są przepyszne.
Przepis dnia
Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
Odsłon: 154
Przepis dnia
Świetny sposób na udka z kurczaka!! Zdecydowanie polecam wszystkim, którzy lu...
Odsłon: 15180
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 425
Przepis dnia
Przepis na lasagne w orientalnym stylu. Inspiracją był fakt, że pozostały mi...
Odsłon: 154
Przepis dnia
Świetny sposób na udka z kurczaka!! Zdecydowanie polecam wszystkim, którzy lu...
Odsłon: 15180
Polecam. Dobrze smakuje w rodzinnym gronie.
Odsłon: 425
Składniki
Wykonanie: Jabłka obrać i pokroić na kawałki. Drożdże utrzeć z 1 łyżką cukru, dodać mleko i kilka łyżek mąki, wymieszać i pozostawić w ciepłym miejscu do podrośnięcia. Żółtka utrzeć z dwoma łyżka cukru do białości, połączyć z rozczynem, dodać resztę mąki, wódkę, oliwę i aromat. Wyrobić drewnianą łyżką ciasto, dodać ubitą pianę z białek i ponownie odstawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi objętość dodać jabłka i delikatnie wymieszać. Kłaść łyżką ciasto na rozgrzany tłuszcz, smażyć z obu stron na złoto. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym i posypać cukrem pudrem.