Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak przyrządzić puszyste i lekkie jak chmurka racuszki - przepis krok po kroku. Moje racuszki przygotowałam na słodko, ale w wersji wytrawnej (bez cukru) do ciasta można dodać np. 2 łyżki skwareczek ze słoniny lub boczku i cebulkę zrumienioną na maśle - w takiej wersji również są bardzo smaczne. Polecam przepis na racuszki ze śmietaną, korzystajcie, ulepszajcie go :) Pięknego dnia! K.K.
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 89
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 177
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 770
Polecam, pychota.
Odsłon: 457
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 259
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 89
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 177
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 770
Polecam, pychota.
Odsłon: 457
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 259
Składniki
Oddzielam żółtka od białek.
Do miseczki wlewam śmietanę, dodaję żółtka, mąkę, cukier, szczyptę soli - wszystko dokładnie ucieram. Dodaję jabłka pokrojone w kostkę - mieszam.
Ubijam pianę z białek - dodaję do ciasta i delikatnie mieszam. Na patelni rozgrzewam tłuszcz, nakładam łyżką porcje ciasta i smażę na niewielkim ogniu z każdej strony na złoty kolor. Racuszki podaję posypane cukrem pudrem, z dżemem lub sezonowymi owocami. W wersji wytrawnej podajemy gęstą śmietanę. Smacznego :)