Do góry

Śniadania Przepis na:

Rewelacyjna pasta kanapkowa. Ile zrobisz, tyle zjesz

Rewelacyjna pasta kanapkowa. Ile zrobisz, tyle zjesz

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 1510

Dodano:

Odsłon: 52105

Ta prosta pasta kanapkowa z kurczakiem rewelacyjnie sprawdzi się w roli weekendowego śniadania lub kolacji. Możesz też przechowywać ją w lodówce nawet przez kilka dni

Składniki

  • 2 ugotowane udka lub piersi z kurczaka (mogą to być pozostałości z zupy)
  • 200 g twarogu lub tofu
  • 5 pomidorów suszonych z zalewy
  • 2 jajka
  • 1 cebula (może być czerwona, jeśli lubisz)
  • 2 łyżki ulubionego keczupu
  • 4 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej
  • Pieprz i sól do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Rewelacyjna pasta kanapkowa. Ile zrobisz, tyle zjesz

Przygotowanie

  1. Cebulę obierz, umyj i pokrój w kostkę. Podsmaż na oleju do uzyskania złocistego koloru.

  2. Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz.

  3. Do miksera włóż cebulę, obranego kurczaka (bez kości i chrząstek), serek, jajka, suszone pomidory, przyprawy, pieprz i sól. Miksuj do uzyskania pożądanej konsystencji. W razie potrzeby dopraw. 

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń