Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne bułki pszenne jogurtowe
Do letniej wody dodać rozkruszone rozdroże dodać miód, łyżkę jogurtu oraz łyżkę mąki. Wszystko razem wymieszać i odstawić na ok 10-15 minut w ciepłe miejsce.
Do osobnej miski przesiać mąkę, dodać jogurt, jajko , roztopione masło, sól oraz wyrośnięty rozczyn. Wyrabiamy ciasto do połączenia się składników. Ciasto nie klei się do rąk. ( w razie konieczności podsypać odrobiną mąki, ja nie musiałam podsypywać)
Odstawiamy w ciepłe miejsce pod przykryciem do podwojenia odętości.
Ciasto wyjąć z miski na blat lekko podsypany mąką. Z ciasta zrobić wałek. u mnie długość ok 55 cm a szerokość ok 8 cm. Ciasto podzielić nożem na 10 równych części.
Bułki przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Przykryć i odstawić na 15 minut.
Po tym czasie bułki wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni na ok 15 minut. (góra- dół bez termoobiegu). Smacznego!
Roladki ze schabu z obłędnym nadzieniem, bo ile można jeść tradycyjne schabow...
Odsłon: 138
Soczysta i po prostu przepyszna!
Odsłon: 380
Są tak smaczne, że grillowałam je już drugi raz!
Odsłon: 353
Bardzo smaczna, soczysta kiełbasa wieprzowa chuda, podpiekana. Kiełbasa wędzo...
Odsłon: 187
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 110
Roladki ze schabu z obłędnym nadzieniem, bo ile można jeść tradycyjne schabow...
Odsłon: 138
Soczysta i po prostu przepyszna!
Odsłon: 380
Są tak smaczne, że grillowałam je już drugi raz!
Odsłon: 353
Bardzo smaczna, soczysta kiełbasa wieprzowa chuda, podpiekana. Kiełbasa wędzo...
Odsłon: 187
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 110
Składniki
Do letniej wody dodać rozkruszone rozdroże dodać miód, łyżkę jogurtu oraz łyżkę mąki. Wszystko razem wymieszać i odstawić na ok 10-15 minut w ciepłe miejsce. Do osobnej miski przesiać mąkę, dodać jogurt, jajko , roztopione masło, sól oraz wyrośnięty rozczyn. Wyrabiamy ciasto do połączenia się składników. Ciasto nie klei się do rąk. ( w razie konieczności podsypać odrobiną mąki, ja nie musiałam podsypywać) Odstawiamy w ciepłe miejsce pod przykryciem do podwojenia odętości. Ciasto wyjąć z miski na blat lekko podsypany mąką. Z ciasta zrobić wałek. u mnie długość ok 55 cm a szerokość ok 8 cm. Ciasto podzielić nożem na 10 równych części. Bułki przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Przykryć i odstawić na 15 minut. Po tym czasie bułki wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni na ok 15 minut. (góra- dół bez termoobiegu). Smacznego!
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Chleb słonecznikowy
Pieczywo
Szybki chlebek z sezamem
Pieczywo
Chlebek odrywany serowo-czosnkowy
Pieczywo
Bułki z nadzieniem pieczarkowym.
Chleb słonecznikowy
Chleb słonecznikowy domowej roboty to świetna alternatywa dla pieczywa ze skl...
Odsłon: 2707
Szybki chlebek z sezamem
Zwykły chlebek na drożdżach z dodatkiem sezamu. W środku delikatny i mięciut...
Odsłon: 2456