Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio często robię risotto z mięsem, serem i warzywami. Dzisiaj proponuję lekko słodkie risotto z burakami i owocami kiwi.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 221
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 221
Składniki
Na patelnię wylewamy bulion,gdy zawrze dodajemy ryż,krótko dusimy pod przykryciem. Zalewamy limoncello i redukujemy, a następnie partiami dolewamy wodę ( gotujemy na minimalnym ogniu ). Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Po dodaniu ostatniej partii wody dodajemy starte buraki i ocet balsamiczny. Dusimy do miękkości ryżu. Podajemy z plasterkami kiwi, polane sosem balsamicznym.