Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio często robię risotto z mięsem, serem i warzywami. Dzisiaj proponuję lekko słodkie risotto z burakami i owocami kiwi.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1285
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 766
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1404
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1285
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 766
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1404
Składniki
Na patelnię wylewamy bulion,gdy zawrze dodajemy ryż,krótko dusimy pod przykryciem. Zalewamy limoncello i redukujemy, a następnie partiami dolewamy wodę ( gotujemy na minimalnym ogniu ). Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Po dodaniu ostatniej partii wody dodajemy starte buraki i ocet balsamiczny. Dusimy do miękkości ryżu. Podajemy z plasterkami kiwi, polane sosem balsamicznym.