Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio często robię risotto z mięsem, serem i warzywami. Dzisiaj proponuję lekko słodkie risotto z burakami i owocami kiwi.
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 93
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 65
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 93
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 65
Składniki
Na patelnię wylewamy bulion,gdy zawrze dodajemy ryż,krótko dusimy pod przykryciem. Zalewamy limoncello i redukujemy, a następnie partiami dolewamy wodę ( gotujemy na minimalnym ogniu ). Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem. Po dodaniu ostatniej partii wody dodajemy starte buraki i ocet balsamiczny. Dusimy do miękkości ryżu. Podajemy z plasterkami kiwi, polane sosem balsamicznym.