Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, pyszne i puszyste rogaliki. Idealne na śniadanie lub kolacje.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 248
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4939
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4831
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44880
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 495
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 248
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4939
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4831
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44880
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 495
Składniki
Mleko podgrzewamy, rozpuszczamy w nim drożdże. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy cukry, robimy wgłębienie do którego wlewamy mleko z drożdżami. Delikatnie mieszamy z mąką i odstawiamy do podrośnięcia. Dodajemy pozostałe składniki. Zagniatamy ciasto, powoli wlewamy mleko tak, żeby nasze ciasto było miękkie i sprężyste. Dobrze zagniatamy, przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce, aż podwoi objętość. Ciasto zagniatamy, dzielimy na pół. Wałkujemy okrąg, dzielimy na 8 trójkątów. Przy długim brzegu nakładamy łyżeczkę twardej marmolady. Zwijamy rogale. Z drugą częścią ciasta tak samo postępujemy. Odstawiamy na chwilę do napuszenia. Smarujemy mlekiem lub roztrzepanym jajkiem i pieczemy w 180 st. C ok. 20-25 minut. Smacznego :) Z przepisu wychodzi 16 średnich rogali.