Do góry

Śniadania Przepis na:

Rogaliki śniadaniowe

Rogaliki śniadaniowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 2491 Ocena: 17487

Dodano:

Odsłon: 901

Ekspresowe i bajecznie smaczne.

Składniki

  • 450 gram mrożonego ciasta francuskiego
  • 8 plasterków szynki(dobrego gatunku)
  • 8 plasterków żółtego sera
  • Ketchup
  • 2 żółtka jaja
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Rogaliki śniadaniowe

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ciasto podzielić na równe kwadraty, następnie podzielić po przekątnej na trójkąty. Na każdym trójkącie położyć plasterek szynki a na nim ser i posmarować ketchupem i zrolować tworząc rogaliki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozmąconym żółtkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni, piec 2 minuty, po czym zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i dalej jeszcze piec przez 15 minut do złotej skórki. Możemy je podawać na ciepło jak i na zimno.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń