Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe i bajecznie smaczne.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1275
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 719
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1388
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1275
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 719
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1388
Składniki
Wykonanie: Ciasto podzielić na równe kwadraty, następnie podzielić po przekątnej na trójkąty. Na każdym trójkącie położyć plasterek szynki a na nim ser i posmarować ketchupem i zrolować tworząc rogaliki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozmąconym żółtkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni, piec 2 minuty, po czym zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i dalej jeszcze piec przez 15 minut do złotej skórki. Możemy je podawać na ciepło jak i na zimno.