Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle szybkie w przygotowaniu rogaliki z truskawkami. Świetnie sprawdzą się jako przekąska lub słodkie śniadanie. Aby wyszły idealne watro wybrać ciasto francuskie, które w składzie ma tylko mąkę pszenną, wodę, masło i sól. Unikaj tych, które zawierają tłuszcz palmowy, cukier lub glukozę, substancje zagęszczające i emulgatory.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3160
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 151
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 63
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 78
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 72
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3160
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 151
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 63
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 78
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 72
Składniki
Truskawki dokładnie umyj i osusz. Pozbądź się szypułek, pokrój na mniejsze części i przełóż do miseczki.
Owoce posyp cukrem waniliowym i wymieszaj.
Ciasto francuskie rozwiń i delikatnie rozwałkuj. Wytnij z niego trójkąty. Na podstawę każdego z nich wyłóż owoce i zwiń w rogalik.
Gotowe rogaliki wyłóż na blachę z papierem do pieczenia (pamiętaj, aby zachować odstępy, ciasto francuskie rośnie podczas pieczenia).
Każdy z rogalików posmaruj za pomocą pędzelka roztrzepanym jajkiem. Piecz w 200 stopniach Celsjusza przez 15 minut.