Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle szybkie w przygotowaniu rogaliki z truskawkami. Świetnie sprawdzą się jako przekąska lub słodkie śniadanie. Aby wyszły idealne watro wybrać ciasto francuskie, które w składzie ma tylko mąkę pszenną, wodę, masło i sól. Unikaj tych, które zawierają tłuszcz palmowy, cukier lub glukozę, substancje zagęszczające i emulgatory.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 17342
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 112
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 254
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 305
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 17342
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 112
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 254
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 305
Składniki
Truskawki dokładnie umyj i osusz. Pozbądź się szypułek, pokrój na mniejsze części i przełóż do miseczki.
Owoce posyp cukrem waniliowym i wymieszaj.
Ciasto francuskie rozwiń i delikatnie rozwałkuj. Wytnij z niego trójkąty. Na podstawę każdego z nich wyłóż owoce i zwiń w rogalik.
Gotowe rogaliki wyłóż na blachę z papierem do pieczenia (pamiętaj, aby zachować odstępy, ciasto francuskie rośnie podczas pieczenia).
Każdy z rogalików posmaruj za pomocą pędzelka roztrzepanym jajkiem. Piecz w 200 stopniach Celsjusza przez 15 minut.