Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g masła Opakowanie drożdży instant 7 gr Szczypta soli 4 łyżki cukru lub słodzika Do miski wsypuje wszystkie suche składniki. Następnie dodaje jajka,letnie mleko i rozpuszczone masło Wyrabiam ciasto za pomocą robota i gotowe odstawiam na 45 minut w ciepłe miejsce. Po tym czasie ciasto dziele na 2 częśći. Z każdej części rozwałkować średnie koło które dzielimy na 8 trójkątów. Każdy trójkąt nacinamy do góry i nakładamy porcję jabłek. Zawijamy rogaliki i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Takie rogaliki zostawiamy jeszcze na pół godziny pod przykryciem. Następnie smaruje rogaliki rozmąconym jajkiem i wkładam do rozgrzanego piekarnika, temperatura 180 stopni , grzałka góra dół i piekę ok 30 minut. Letnie rogaliki posypuję cukrem pudrem Do kawki z rana pasują idealnie To jak ktoś chętny
Robot kuchenny
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119283
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8936
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3219
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 3105
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119283
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8936
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3219
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 3105
Składniki
Następnie dodaje jajka,letnie mleko i rozpuszczone masło
Wyrabiam ciasto za pomocą robota i gotowe odstawiam na 45 minut w ciepłe miejsce.
Po tym czasie ciasto dziele na 2 częśći.
Z każdej części rozwałkować średnie koło które dzielimy na 8 trójkątów.
Każdy trójkąt nacinamy do góry i nakładamy porcję jabłek.
Zawijamy rogaliki i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Takie rogaliki zostawiamy jeszcze na pół godziny pod przykryciem.
Następnie smaruje rogaliki rozmąconym jajkiem i wkładam do rozgrzanego piekarnika, temperatura 180 stopni , grzałka góra dół i piekę ok 30 minut.
Letnie rogaliki posypuję cukrem pudrem
Do kawki z rana pasują idealnie
To jak ktoś chętny
Na moje rogaliki potrzebowałam
500 g mąki
Dwa jajka
250 ml mleka
80 g masła
Opakowanie drożdży instant 7 gr
Szczypta soli
4 łyżki cukru lub słodzika
Do miski wsypuje wszystkie suche składniki.