Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g masła Opakowanie drożdży instant 7 gr Szczypta soli 4 łyżki cukru lub słodzika Do miski wsypuje wszystkie suche składniki. Następnie dodaje jajka,letnie mleko i rozpuszczone masło Wyrabiam ciasto za pomocą robota i gotowe odstawiam na 45 minut w ciepłe miejsce. Po tym czasie ciasto dziele na 2 częśći. Z każdej części rozwałkować średnie koło które dzielimy na 8 trójkątów. Każdy trójkąt nacinamy do góry i nakładamy porcję jabłek. Zawijamy rogaliki i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Takie rogaliki zostawiamy jeszcze na pół godziny pod przykryciem. Następnie smaruje rogaliki rozmąconym jajkiem i wkładam do rozgrzanego piekarnika, temperatura 180 stopni , grzałka góra dół i piekę ok 30 minut. Letnie rogaliki posypuję cukrem pudrem Do kawki z rana pasują idealnie To jak ktoś chętny
Robot kuchenny
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34488
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 97
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34488
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 97
Składniki
Następnie dodaje jajka,letnie mleko i rozpuszczone masło
Wyrabiam ciasto za pomocą robota i gotowe odstawiam na 45 minut w ciepłe miejsce.
Po tym czasie ciasto dziele na 2 częśći.
Z każdej części rozwałkować średnie koło które dzielimy na 8 trójkątów.
Każdy trójkąt nacinamy do góry i nakładamy porcję jabłek.
Zawijamy rogaliki i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Takie rogaliki zostawiamy jeszcze na pół godziny pod przykryciem.
Następnie smaruje rogaliki rozmąconym jajkiem i wkładam do rozgrzanego piekarnika, temperatura 180 stopni , grzałka góra dół i piekę ok 30 minut.
Letnie rogaliki posypuję cukrem pudrem
Do kawki z rana pasują idealnie
To jak ktoś chętny
Na moje rogaliki potrzebowałam
500 g mąki
Dwa jajka
250 ml mleka
80 g masła
Opakowanie drożdży instant 7 gr
Szczypta soli
4 łyżki cukru lub słodzika
Do miski wsypuje wszystkie suche składniki.