Do góry

Śniadania Przepis na:

rolada z boczku

rolada z boczku

Autor:

Przepisów i artykułów: 621 Ocena: 12322

Dodano:

Odsłon: 6820

pyszności na kanapkę

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
rolada z boczku

Przygotowanie

  1. Trzeba kupić boczek wielkością dopasowany do posiadanego szynkowara. Boczek można obić lekko tłuczkiem, tak żeby jego powierzchnia nie była lekko chropowata. Potem trzeba natrzeć boczek przyprawami i żelatyna (soli około trzech łyżeczek).
    Następnie zwijamy boczek w pożądany kształt (można przymierzyć wstępnie do szynkowaru i w razie czego coś obciąć. Zawiązałam dwie nicie żeby sobie pomóc.
    Potem do woreczka i do szynkowaru i na noc do lodówki.
    Kolejnego dnia wyjmuje szynkowar z lodówki na godzinę przed gotowaniem

  2. Kolejnego dnia wyjmuje szynkowar z lodówki na godzinę przed gotowaniem. Boczek w szynkowarze gotuję w 80- 85 stopniach przez 3 godziny, woda musi sięgać powyżej linii mięsa w szynkowarze.
    Po ostudzeniu boczek znowu trafia do lodówki.

    Następnego dnia można już wyjmować, i jeść kanapki z plastrami boczku i galaretką. która powstała wokół. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bozka44 17 stycznia 2018 Ach ten boczus :-)) Uwielbiam. uznaje, ze jest on najpyszniejszym warzywem zimowym .-) PS. Szynkowar musze koniecznie zakupic. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń