Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 543
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 631
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5326
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4762
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 985
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8483
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 543
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 631
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 5326
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4762
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 985
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8483
Składniki
Trzeba kupić boczek wielkością dopasowany do posiadanego szynkowara. Boczek można obić lekko tłuczkiem, tak żeby jego powierzchnia nie była lekko chropowata. Potem trzeba natrzeć boczek przyprawami i żelatyna (soli około trzech łyżeczek). Następnie zwijamy boczek w pożądany kształt (można przymierzyć wstępnie do szynkowaru i w razie czego coś obciąć. Zawiązałam dwie nicie żeby sobie pomóc. Potem do woreczka i do szynkowaru i na noc do lodówki. Kolejnego dnia wyjmuje szynkowar z lodówki na godzinę przed gotowaniem
Kolejnego dnia wyjmuje szynkowar z lodówki na godzinę przed gotowaniem. Boczek w szynkowarze gotuję w 80- 85 stopniach przez 3 godziny, woda musi sięgać powyżej linii mięsa w szynkowarze. Po ostudzeniu boczek znowu trafia do lodówki. Następnego dnia można już wyjmować, i jeść kanapki z plastrami boczku i galaretką. która powstała wokół. Smacznego!