Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny dodatek do kanapek. Boczek wieprzowy powinien być jak najchudszy. Lubię jak jest ostro przyprawiony. No i oczywiście zawiera nadzienie z suszonych grzybków i cebuli.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 865
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 53
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2116
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4126
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 865
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 53
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2116
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4126
Składniki
1. Boczek przekrawam na pół by stworzyć cienki, duży płat.
2. Od strony skóry z tłuszczem solę i posypuje pieprzem.
3. Od strony, która ma mięso (będzie stanowić wnętrze rolady) sypię przyprawy i zioła oraz sól.
4. Następnie rozsypuję majeranek i grzybki (najlepiej żeby zostały całe)…
5. …a na to kładę cebulę pokrojoną w piórka.
6. Zwijam roladę.
7. Szykuję sobie sznurek wędliniarski i wiążę roladę (jak? Zapraszam do mojej porady: Sznurowanie mięs do pieczenia i do wędzenia).
...po zesznurowaniu wygląda tak...
8. Nakłuwam stemplem do mięsa.
9. Wkładam do brytfanny tłustą skórą do dołu. Piekę w brytfannie ok. 1,5 godz. Najczęściej piekę z innymi mięsami lub drobiem (tym razem z perliczką), podlewam wodą, bulionem i czerwonym winem.
10. Po ostudzeniu ściągam sznurek i gotowe. Smacznego:) ...tak wygląda po przecięciu...