Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny dodatek do kanapek. Boczek wieprzowy powinien być jak najchudszy. Lubię jak jest ostro przyprawiony. No i oczywiście zawiera nadzienie z suszonych grzybków, pomidorków i cebuli.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6269
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 463
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6269
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 463
Składniki
1. Boczek przekrawam na pół by stworzyć cienki, duży płat. 2. Od strony skóry z tłuszczem solę i posypuje pieprzem. 3. Od strony, która ma mięso (będzie stanowić wnętrze rolady) sypię przyprawy i zioła oraz sól. 4. Następnie rozsypuję grzybki (najlepiej żeby zostały całe)… 5. …a na to kładę cebulę.
6. Zwijam roladę.
7. Szykuję sobie sznurek wędliniarski i wiążę roladę (jak? Zapraszam do mojej porady: Sznurowanie mięs do pieczenia i do wędzenia).
8. Nakłuwam stemplem do mięsa. 9. Wkładam do brytfanny tłustą skórą do dołu. Piekę w brytfannie ok. 1,5 godz.
10. Po ostudzeniu ściągam sznurek i gotowe. Smacznego.