Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny dodatek do kanapek. Boczek wieprzowy powinien być jak najchudszy. Lubię jak jest ostro przyprawiony. No i oczywiście zawiera nadzienie z suszonych grzybków, pomidorków i cebuli.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38018
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 389
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 152
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 368
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9235
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38018
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 389
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 152
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 368
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9235
Składniki
1. Boczek przekrawam na pół by stworzyć cienki, duży płat. 2. Od strony skóry z tłuszczem solę i posypuje pieprzem. 3. Od strony, która ma mięso (będzie stanowić wnętrze rolady) sypię przyprawy i zioła oraz sól. 4. Następnie rozsypuję grzybki (najlepiej żeby zostały całe)… 5. …a na to kładę cebulę.
6. Zwijam roladę.
7. Szykuję sobie sznurek wędliniarski i wiążę roladę (jak? Zapraszam do mojej porady: Sznurowanie mięs do pieczenia i do wędzenia).
8. Nakłuwam stemplem do mięsa. 9. Wkładam do brytfanny tłustą skórą do dołu. Piekę w brytfannie ok. 1,5 godz.
10. Po ostudzeniu ściągam sznurek i gotowe. Smacznego.