Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajny dodatek do kanapek. Boczek wieprzowy powinien być jak najchudszy. Lubię jak jest ostro przyprawiony. No i oczywiście zawiera nadzienie z suszonych grzybków, pomidorków i cebuli.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 108
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 206
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1275
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 108
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 206
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1275
Składniki
1. Boczek przekrawam na pół by stworzyć cienki, duży płat. 2. Od strony skóry z tłuszczem solę i posypuje pieprzem. 3. Od strony, która ma mięso (będzie stanowić wnętrze rolady) sypię przyprawy i zioła oraz sól. 4. Następnie rozsypuję grzybki (najlepiej żeby zostały całe)… 5. …a na to kładę cebulę.
6. Zwijam roladę.
7. Szykuję sobie sznurek wędliniarski i wiążę roladę (jak? Zapraszam do mojej porady: Sznurowanie mięs do pieczenia i do wędzenia).
8. Nakłuwam stemplem do mięsa. 9. Wkładam do brytfanny tłustą skórą do dołu. Piekę w brytfannie ok. 1,5 godz.
10. Po ostudzeniu ściągam sznurek i gotowe. Smacznego.