Do góry

Śniadania Przepis na:

Rolada z farszu do białej kiełbasy

Rolada z farszu do białej kiełbasy

Autor:

Przepisów i artykułów: 175 Ocena: 996

Dodano:

Odsłon: 400

Podczas robienia białej kiełbasy zostało mi się trochę farszu (zabrakło jelit). Z lenistwa nie chciało mi się namaczać kawałka jelita więc wymyśliłam tą roladę. Nafaszerowałam ją serem mozarella i suszonymi pomidorami. Smażyłam na oliwie z pomidorów. Wyszedł naprawdę fajny i smaczny dodatek do kanapek.

Składniki

  • Farsz do białej kiełbasy (200g)
  • Pomidory suszone (8-10szt.)
  • Mozarella z bloku (2 plasterki)
  • Oliwa z suszonych pomidorów (2 łyżki)
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Rozłożyłam folię spożywczą na blat. Nałożyłam farsz i przydusiłam by stworzyć cienki, duży płat.
    2. Od strony, która będzie stanowić wnętrze rolady rozłożyłam pomidory i ser.

  2. 3. Zwijam roladę z pomocą folii. Zaklejam boki.

  3. 4. Wkładam do rondla z nagrzanym olejem. Piekę ok. 20 min. - wpierw na ostrym ogniu i obracam roladę by się opiekła i zamknęła, potem zmniejszam ogień i dopiekam.
    UWAGA na początku pieczenia trzeba delikatnie ja obracać, najlepiej z pomocą szczypcy i łopatki, by się nie rozwaliła.

  4. 5. Po upieczeniu wykładam na ręcznik papierowy by odsączyła się z nadmiaru tłuszczu.
    6. Po ostudzeniu jest gotowe. Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń