Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podczas robienia białej kiełbasy zostało mi się trochę farszu (zabrakło jelit). Z lenistwa nie chciało mi się namaczać kawałka jelita więc wymyśliłam tą roladę. Nafaszerowałam ją serem mozarella i suszonymi pomidorami. Smażyłam na oliwie z pomidorów. Wyszedł naprawdę fajny i smaczny dodatek do kanapek.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 118
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21521
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 111
Polecam.
Odsłon: 840
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 118
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21521
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 111
Polecam.
Odsłon: 840
Składniki
1. Rozłożyłam folię spożywczą na blat. Nałożyłam farsz i przydusiłam by stworzyć cienki, duży płat. 2. Od strony, która będzie stanowić wnętrze rolady rozłożyłam pomidory i ser.
3. Zwijam roladę z pomocą folii. Zaklejam boki.
4. Wkładam do rondla z nagrzanym olejem. Piekę ok. 20 min. - wpierw na ostrym ogniu i obracam roladę by się opiekła i zamknęła, potem zmniejszam ogień i dopiekam. UWAGA na początku pieczenia trzeba delikatnie ja obracać, najlepiej z pomocą szczypcy i łopatki, by się nie rozwaliła.
5. Po upieczeniu wykładam na ręcznik papierowy by odsączyła się z nadmiaru tłuszczu. 6. Po ostudzeniu jest gotowe. Smacznego:)