Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podczas robienia białej kiełbasy zostało mi się trochę farszu (zabrakło jelit). Z lenistwa nie chciało mi się namaczać kawałka jelita więc wymyśliłam tą roladę. Nafaszerowałam ją serem mozarella i suszonymi pomidorami. Smażyłam na oliwie z pomidorów. Wyszedł naprawdę fajny i smaczny dodatek do kanapek.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35685
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1202
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35685
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1202
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
        
        
                Składniki
1. Rozłożyłam folię spożywczą na blat. Nałożyłam farsz i przydusiłam by stworzyć cienki, duży płat. 2. Od strony, która będzie stanowić wnętrze rolady rozłożyłam pomidory i ser.
3. Zwijam roladę z pomocą folii. Zaklejam boki.
4. Wkładam do rondla z nagrzanym olejem. Piekę ok. 20 min. - wpierw na ostrym ogniu i obracam roladę by się opiekła i zamknęła, potem zmniejszam ogień i dopiekam. UWAGA na początku pieczenia trzeba delikatnie ja obracać, najlepiej z pomocą szczypcy i łopatki, by się nie rozwaliła.
5. Po upieczeniu wykładam na ręcznik papierowy by odsączyła się z nadmiaru tłuszczu. 6. Po ostudzeniu jest gotowe. Smacznego:)