Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zawsze się udające i na dodatek można nadziać czymkolwiel
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 420
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12098
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 81
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 420
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12098
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 81
Składniki
Z mąki zwykłej,margaryny,śmietany i drożdzy zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce (2h)
Mąkę kartoflaną wymieszać z serkiem i cukrem kryształem , dodac do owoców i dokładnie wymieszać
Ciasto (partiami ) rozwałkować na ok.2 mm grubości i wycinac kwadraty 8cm na 8 cm , na brzegu każdego położyć porcję (ok.łyżeczkę) owocowego farszu, zwinać i nadać kształt rożka- posmarować jajiem. Rożki układamy na papierze do pieczenia.
Piec w temp.180 st, około 20 min, należy jednak stale sprawdzać, jak się upieką to zbrazowieją.
Przestudzić, posypypać cukrem pudrem i gotowe. SMACZNEGO
P.S. Z tej porcji wychodzą 2 pełne blachy rożków.