Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zawsze się udające i na dodatek można nadziać czymkolwiel
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8645
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1263
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10269
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4667
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 735
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8645
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1263
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10269
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4667
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 735
Składniki
Z mąki zwykłej,margaryny,śmietany i drożdzy zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce (2h)
Mąkę kartoflaną wymieszać z serkiem i cukrem kryształem , dodac do owoców i dokładnie wymieszać
Ciasto (partiami ) rozwałkować na ok.2 mm grubości i wycinac kwadraty 8cm na 8 cm , na brzegu każdego położyć porcję (ok.łyżeczkę) owocowego farszu, zwinać i nadać kształt rożka- posmarować jajiem. Rożki układamy na papierze do pieczenia.
Piec w temp.180 st, około 20 min, należy jednak stale sprawdzać, jak się upieką to zbrazowieją.
Przestudzić, posypypać cukrem pudrem i gotowe. SMACZNEGO
P.S. Z tej porcji wychodzą 2 pełne blachy rożków.