Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zawsze się udające i na dodatek można nadziać czymkolwiel
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20666
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 25464
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1073
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4400
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1209
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1338
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20666
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 25464
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1073
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4400
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1209
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1338
Składniki
Z mąki zwykłej,margaryny,śmietany i drożdzy zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce (2h)
Mąkę kartoflaną wymieszać z serkiem i cukrem kryształem , dodac do owoców i dokładnie wymieszać
Ciasto (partiami ) rozwałkować na ok.2 mm grubości i wycinac kwadraty 8cm na 8 cm , na brzegu każdego położyć porcję (ok.łyżeczkę) owocowego farszu, zwinać i nadać kształt rożka- posmarować jajiem. Rożki układamy na papierze do pieczenia.
Piec w temp.180 st, około 20 min, należy jednak stale sprawdzać, jak się upieką to zbrazowieją.
Przestudzić, posypypać cukrem pudrem i gotowe. SMACZNEGO
P.S. Z tej porcji wychodzą 2 pełne blachy rożków.