Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe bułki z dodatkiem świeżej rukoli i uformowane w paluchy, to propozycja na smaczne śniadanie!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10178
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2805
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1913
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 736
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10178
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2805
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1913
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 736
Składniki
Drożdże zasypać cukrem i poczekać, aż się rozpuszczą. Następnie dać 2 łyżki mąki i tyle wody, by zaczyn był lekko gęsty. Odczekać kwadrans. Potem dodać pozostałe składniki i całość dokładnie wymieszać. Na końcu dodać umytą i drobno posiekaną rukolę, wyrobić ciasto drożdżowe.
Gotowe przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 70 min. Z wyrośniętego ciasta uformować np. paluchy ( u mnie 5 szt). Odłożyć do napuszenia. Przed włożeniem do piekarnika można ukośnie naciąć. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 20 min. Smacznego!