Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe bułki z dodatkiem świeżej rukoli i uformowane w paluchy, to propozycja na smaczne śniadanie!
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19894
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 493
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 522
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6935
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243409
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19894
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 493
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 522
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6935
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1243409
Składniki
Drożdże zasypać cukrem i poczekać, aż się rozpuszczą. Następnie dać 2 łyżki mąki i tyle wody, by zaczyn był lekko gęsty. Odczekać kwadrans. Potem dodać pozostałe składniki i całość dokładnie wymieszać. Na końcu dodać umytą i drobno posiekaną rukolę, wyrobić ciasto drożdżowe.
Gotowe przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 70 min. Z wyrośniętego ciasta uformować np. paluchy ( u mnie 5 szt). Odłożyć do napuszenia. Przed włożeniem do piekarnika można ukośnie naciąć. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 20 min. Smacznego!