Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe bułki z dodatkiem świeżej rukoli i uformowane w paluchy, to propozycja na smaczne śniadanie!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 137
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3813
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 248
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 232
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 137
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3813
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 248
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 232
Składniki
Drożdże zasypać cukrem i poczekać, aż się rozpuszczą. Następnie dać 2 łyżki mąki i tyle wody, by zaczyn był lekko gęsty. Odczekać kwadrans. Potem dodać pozostałe składniki i całość dokładnie wymieszać. Na końcu dodać umytą i drobno posiekaną rukolę, wyrobić ciasto drożdżowe.
Gotowe przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 70 min. Z wyrośniętego ciasta uformować np. paluchy ( u mnie 5 szt). Odłożyć do napuszenia. Przed włożeniem do piekarnika można ukośnie naciąć. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 20 min. Smacznego!