Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przepis na rwany chlebek czosnkowo - ziołowy. Nie ma to jak pachnący, smaczny domowy chleb :-). Jest bardzo pyszny sam w sobie. Sprawdzi się jako dodatek do kiełbasek na grilla, do sałatki albo przekąska do szkoły czy do pracy. Zachęcam do wypróbowania!
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 477
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 203
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 477
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 203
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Masło ziołowe: do czystego i suchego naczynia włożyć pokrojoną w drobną kostkę cebulę, starty czosnek i posiekane zioła. Dodać masło, sól i wszystko dokładnie wymieszać. Można wszystko połączyć w naczyniu miksującym.
Ciasto: do naczynia miksującego wsypać mąkę, dodać drożdże, cukier, sól, letnią wodę, olej i wyrabiać ciasto przez 5 minut. Ciasto pozostawić do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość. Tortownicę o średnicy 26 cm natłuścić masłem, odstawić. Wyrośnięte ciasto podzielić na pół. Obydwie części ciasta rozwałkować. Na pierwszej części rozsmarować masło ziołowe i przykryć drugą częścią ciasta. Tak przygotowane ciasto pokroić na paski o szerokości 4-5 cm. Każdy pasek zwinąć w rulon i układać w tortownicy obok siebie. Odstawić ciasto do wyrośnięcia na 15-20 minut. W międzyczasie rozgrzać piekarnik do temperatury 200 stopni C. Tortownicę ustawić na blasze do pieczenia, ponieważ może wyciekać z niej tłuszcz. Piec 25-30 minut na złoty kolor. Chleb podawać po ostudzeniu. Smacznego!