Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mintaj w sosie pomidorowym- sofrito, zamiast ryby po grecku.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 859
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 52
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2115
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4122
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 859
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 52
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2115
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4122
Składniki
Rozmroziłam polędwice, najlepsze są morskie ryby- bez ości. Posoliłam ie i popieprzyłam a następnie usmażyłam. Można też uparować.
Na oliwie lekko zezłociłam posiekaną cebulę, dodałam posiekany czosnek a gdy zaczął pachnieć- obrane i posiekane pomidory. Jeszcze ziele, liść sardele i pomidory przesmaża się około 10 minut. Pod koniec doprawiłam solą i pieprzem, jeśli sos jest zbyt kwaskowy można dodać szczyptę cukru do smaku. Sosem przekłada się ryby i następnego dnia już są gotowe. Smacznego :)