Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mintaj w sosie pomidorowym- sofrito, zamiast ryby po grecku.
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 31
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 433
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 31
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 433
Składniki
Rozmroziłam polędwice, najlepsze są morskie ryby- bez ości. Posoliłam ie i popieprzyłam a następnie usmażyłam. Można też uparować.
Na oliwie lekko zezłociłam posiekaną cebulę, dodałam posiekany czosnek a gdy zaczął pachnieć- obrane i posiekane pomidory. Jeszcze ziele, liść sardele i pomidory przesmaża się około 10 minut. Pod koniec doprawiłam solą i pieprzem, jeśli sos jest zbyt kwaskowy można dodać szczyptę cukru do smaku. Sosem przekłada się ryby i następnego dnia już są gotowe. Smacznego :)