Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mintaj w sosie pomidorowym- sofrito, zamiast ryby po grecku.
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17280
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 137
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4881
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7655
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17280
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 137
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4881
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7655
Składniki
Rozmroziłam polędwice, najlepsze są morskie ryby- bez ości. Posoliłam ie i popieprzyłam a następnie usmażyłam. Można też uparować.
Na oliwie lekko zezłociłam posiekaną cebulę, dodałam posiekany czosnek a gdy zaczął pachnieć- obrane i posiekane pomidory. Jeszcze ziele, liść sardele i pomidory przesmaża się około 10 minut. Pod koniec doprawiłam solą i pieprzem, jeśli sos jest zbyt kwaskowy można dodać szczyptę cukru do smaku. Sosem przekłada się ryby i następnego dnia już są gotowe. Smacznego :)